Ajankohtaista >> Saimian sanomat >> Saimian Sanomat Nro 7/2011
 
Saimian Sanomat Nro 7/2011

SAIMIAN SANOMAT

Saimaan ammattikorkeakoulun uutiskirje
Perjantaina 16.9.2011, Nro 7/2011

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN LUKUVUODEN AVAJAISJUHLAA VIETETTIIN 14. SYYSKUUTA

Saimaan ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaisia vietettiin keskiviikkona 14. syyskuuta Lappeenrannan kaupungintalon Lappeenranta-salissa. Tilaisuudessa puhuivat Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä, yliopettaja Niina Nurkka sekä Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan, SAIKOn, hallituksen puheenjohtaja Mikko Valtonen.

Katso kuvia ja tutustu puheisiin: http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/713-saimaan-ammattikorkeakoulun-lukuvuosi-avattiin-keskiviikkona


REHTORI ANNELI PIRTTILÄ VALITTU AMMATTIKORKEAKOULUJEN LAKIUUDISTUSTA VALMISTELEVAAN OHJAUSRYHMÄÄN

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä on valittu ammattikorkeakoulujen rahoitusta ja hallintoa sekä ohjausjärjestelmän lakiuudistusta valmistelevaan ohjausryhmään. Työryhmän asetti opetusministeri Jukka Gustafsson. Työryhmän tarkoituksena on laatia suuntaviivat ja reunaehdot ammattikorkeakoulu-uudistuksen toteuttamiselle niin, että ne voidaan käsitellä valtioneuvoston piirissä syys–lokakuun 2011 aikana.

Lue lisää: http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/709-rehtori-anneli-pirttila-valittu-ammattikorkeakoulujen-lakiuudistusta-valmistelevaan-ohjausryhmaan


SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN SYKSYN YHTEISHAUSSA MUKANA SEITSEMÄN KOULUTUSOHJELMAA

Valtakunnallinen syksyn yhteishaku tammikuussa 2012 alkaviin koulutusohjelmiin järjestetään 12.9.–7.10.2011. Saimaan ammattikorkeakouluun voi tämän syksyn yhteishaussa hakea yhteensä seitsemään koulutusohjelmaan, jotka johtavat ammattikorkeakoulututkintoon. Näistä koulutusohjelmista kahteen voi hakea nuorten haussa ja viiteen aikuisten haussa. Nuorten yhteishaussa ovat mukana fysioterapian koulutusohjelma (fysioterapeutti, AMK) ja hoitotyön koulutusohjelmassa hoitotyön suuntautumisvaihto (sairaanhoitaja, AMK).

Lue lisää: http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/707-saimaan-ammattikorkeakoulun-syksyn-yhteishaussa-mukana-seitseman-koulutusohjelmaa


SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULU JÄRJESTÄÄ LUENTOSARJAN NYKYTAITEESTA

Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen alalla järjestetään kuluvan syksyn aikana studia generalia -yleisöluentosarja Omat kuvat – taiteellisesta työskentelystä. Kuvataiteen opiskelijoille tarkoitetut luennot ovat avoimia myös suurelle yleisölle. Luentosarja koostuu yhdeksästä syys-joulukuussa 2011 järjestettävästä luennosta, joilla suomalaiset nykytaiteilijat kertovat omasta taiteellisesta työskentelystään.

Lue lisää: http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/714-saimaan-ammattikorkeakoulu-jarjestaa-luentosarjan-nykytaiteesta


AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJOILLA HYVÄT MAHDOLLISUUDET STIPENDEIHIN ETELÄ-KARJALASSA

Etelä-Karjalassa on ammattiin opiskelevilla tavanomaista paremmat mahdollisuudet saada tukea opintoihinsa apurahojen ja stipendien kautta. Esimerkiksi Etelä-Karjalan ammatillisen koulutuksen tukisäätiö jakaa vuosittain stipendeinä ja apurahoina noin 100 000 euroa Saimaan ammattikorkeakoulun, Etelä-Karjalan ammattiopiston ja Etelä-Karjalan aikuisopiston opiskelijoille.

Lue lisää: http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/706-ammatillisen-koulutuksen-opiskelijoilla-hyvat-mahdollisuudet-stipendeihin-etelae-karjalassa


LAPPEENRANNAN TIEDEKIRJASTO AVAUTUI

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteinen tiedekirjasto avattiin 22.8.2011. Yhteinen kirjasto on osa Skinnarilan kampushanketta, jossa Saimaan ammattikorkeakoulun Lappeenrannan toiminnot siirtyvät samalle kampukselle LUT:n kanssa. Kirjasto on alueen ainoa tieteellinen kirjasto ja yksi Suomen EU-tallekirjastoista. Lappeenrannan tiedekirjasto toimii kahdella kampuksella, Lappeenrannassa Skinnarilassa ja Imatralla Linnalassa.

Lue lisää: http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/703-lappeenrannan-tiedekirjasto-avautuu


JUHANI JÄRVINEN KUTSUTTU KALININGRADIN GRAFIIKKABIENNAALIN TUOMARISTOON

Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen yliopettaja Juhani Järvinen on kutsuttu Kaliningradin kansainvälisen grafiikkabiennaalin tuomaristoon tänä vuonna. Hän on myös yksi biennaalin konferenssipuhujista. Näyttely avautuu tänään perjantaina 16. syyskuuta. Tänä vuonna Suomesta näyttelyyn on kutsuttu muun muassa Juho Karjalainen, Kuutti Lavonen ja Matti Hintikka. Biennaalia on järjestetty vuodesta 1990, ja se on eräs Euroopan suurimmista grafiikkatapahtumista.

 

 

Tilaa uutiskirje

Kaikki Saimian sanomien numerot

Avoimet työpaikat

Saimia on Facebook В Контакте | Saimaa University of Applied Sciences Tilaa kanavamme YouTubessa
 
Saimaan ammattikorkeakoulu Skinnarilankatu 36, 53850 Lappeenranta Vaihde: 02049 66411 Fax: 02049 66505