Talviset terveiset työharjoittelun tiimellyksestä!

 

Uusi vuosi, uusi blogi. Yllä olevat kuvat ovat (valitettavasti heppoja lukuunottamatta) miulle hyvin arkisista maisemista: kauppatorin vetykioskit, tunnelmallinen rakuunamäki ja kaunis satama. Täällä mie pyörin, eikä tekemisen puutteesta ainakaan voi valittaa tässä kohtaa. Tammikuun alussa starttasi opiskelujeni kolmas harjoittelu, joka kestää kaiken kaikkiaan kahdeksan viikkoa. Samalla olen palautunut pikkuhiljaa takaisin arkeen Englannissa opiskelijavaihdon merkeissä vietetyn syksyn jäljiltä.

Aika esittäytyä! Oon Riina, todellisuudessa paljon hymyileväisempi kuin yllä olevassa kuvassa. Olen syntynyt ja kasvanut täällä Lappeenrannassa ja välillä käynyt ihmettelemässä muita kaupunkeja ja maita, mutta löytänyt itseni aina uudelleen täältä lehmusten kaupungista.

Vapaa-aika miulla kuluu kuntonyrkkeilyn, kaupunkielämän, kavereiden kanssa elämästä nautiskelun ja luonnossa liikkumisen merkeissä. Lähellä oleva puhdas luonto oli yksi niistä asioista, jota ikävöin kaikkein eniten viime syksyn aikana.

Aloitin matkani sosionomiksi Saimiassa syksyllä 2014, eli opiskelijaelämää on näiltä osin takana lähes kolme vuotta ja valmistuminen edessä tulevana syksynä. Tuntuu huimalta, että pian tää elämänvaihe on ohi ja on aika pyrkiä kiinni työelämään. Nää vuodet on kuluneet niin nopeasti ja niihin on sisältynyt todella paljon kaikkea kivaa, runsaasti uuden oppimista sekä suuria harppauksia oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Skinnarilan kampuksesta ja koko siitä yhteisöstä on tullut miulle todella tärkeitä. Kampukselle on aina kiva mennä, koska käytävillä tulee vastaan tuttuja tai ainakin paljon tuttuja kasvoja. Olen tutustunut moniin tyyppeihin, joita uskon tapaavani valmistumisen jälkeen myös Skinnarilan kampuksen ulkopuolella.

  

  

Yllä olevat kuvat ovat Liverpoolista, missä asuin opiskellessani Edge Hillin yliopistossa viime lukukauden. Kokemuksena koko syksy oli jotain paljon suurempaa, kuin mitä olin osannut odottaakaan. Lukemattomasti uusia ystäviä, kielitaidon karttumista, rohkeutta ja kokemuksia, jotka kannan mukanani lopun elämääni. Suosittelen todella tarttumaan tähän tilaisuuteen opiskelun aikana. Alussa kaikki säätö ja järjestely voi tuntua vaikealta, mutta se on todellakin kaiken arvoista ja lopulta asiat kyllä järjestyvät parhain päin. Opiskelijavaihtoon uskaltaa hyvin lähteä yksinkin, sillä tukiverkoksi ja seuraksi saat samassa tilanteessa olevia vaihtareita ympäri maailman!

Tässä tämä tältä erää, kylläpä tää ää on mainio!

Stay Positive!

-Riina