Kolmen kuukauden mittaisesta harjoittelusta on nyt kaksi ensimmäistä viikkoa tehty.  Suoritan harjoitteluani Elements World -nimisessä matkatoimistossa, joka aloitti viisi vuotta sitten myymällä surffausmatkoja Aucklandin kupeessa sijaitsevalle Piha-rannalle ja järjestämällä surffausopetusta siellä. Nyt toiminta on kasvanut ja surffausmatkojen lisäksi tarjolla on päiväretkiä Pihaan ja autonvuokrausta. Tarvittaessa toimistolta voi myös ostaa auton matkansa ajaksi. Vuokra-autobisnes on voimissaan Uudessa-Seelannissa. Maa on suhteellisen kompaktin kokoinen (pienempi kuin Suomi) ja kuuluisimmat nähtävyydet sijaitsevat eri puolilla maata, eikä niihin aina edes pääse (ainakaan kovin kätevästi) julkisilla liikenneyhteyksillä. Niinpä oma kulkuneuvo on erittäin kätevä. Yleensä ihmiset vielä haluavat sellaisen auton, jossa on mahdollisuus myös yöpyä. Joten asuntoautot, mutta myös niin kutsutut camper vanit, eli nukkumiskelpoiseksi muokatut henkilöautot, ovat erittäin suosittuja.

Kuten voi olettaa yrityksestä, jonka on perustanut elämäntapasurffari, tunnelma toimistossa on erittäin avoin, rento ja jokainen saa tulla ja olla juuri sellaisena kuin on. Aikatauluista kuitenkin pidetään kiinni ja annetut tehtävät suoritetaan päämäärätietoisesti. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä omistajan, Felipen, lisäksi yksi työntekijä ja meitä harjoittelijoita on kaksi. Vaikka olenkin ”vain” harjoittelija, minulla on ollut olo, että olen ollut odotettu apu toimistolla ja mielipiteeni ja ajatukseni otetaan hyvin vastaan. Harjoittelijat saavat paljon vastuuta, olemme esimerkiksi päivittäneet yrityksen nettisivuja uuteen uskoon, kehitelleet ideoita kuinka saada yrityksen myyntilukuja edelleen nousuun ja etsineet mahdollisia yhteistyökumppaneita. Parasta kaikessa on kuitenkin se, kun on tottunut työskentelemään vuorotyössä vuoden jokaisena päivänä mihin tahansa aikaan vuorokaudesta, että nyt tietää, että elokuun alkuun asti jokainen työviikko on maanantaista perjantaihin ja työt alkaa aina kello yhdeksältä. Tähän vois melkeen tottua!

Vapaapäiväni oon kuluttanut vielä Aucklandin alueella, oon käynyt kiipeilemässä tulivuorilla ja kierrellyt kaupungin nähtävyyksiä. Tällä viikolla kävin myös itse Pihassa. Se oli todella kaunis mustahiekkainen ranta, jonka keskellä kohosi komea Lion rock. Hyvien surffiaaltojen lisäksi se tarjosi kelpo vaellusreittejä. Matkalla Pihaan pysähdyin Waitakere Ranges luonnonpuistossa, josta avautu aivan mahtavat maisemat alas kaupunkiin ja toiselta puolelta avomerelle. Vaikka oli aika pilvistä, oli kuitenkin niin selkeää, että sieltä erotti helposti yli 20 kilometrin päässä sijaitsevan kaupungin maamerkin Skytowerin sekä Rangitoto ja Waiheke saaret. Se ei kuulemma oo ihan tavallista, että näkee myös ne.

Suunnitelmissani on kierrellä tätä pohjoissaarta viikonloppuisin näiden kolmen kuukauden aikana ja viimeisen kuukauden vietän kokonaan eteläsaarella. En kuitenkaan ole vielä aloittanut tutkimusretkiäni, kun mun on ollut hankaluuksia opetella elämään vasemmanpuoleisen liikenteen kanssa… Mutta toivottavasti ens viikolla rohkaistun ja hyppään auton rattiin ja lähden tutustumaan tarkemmin tähän upeaan maahan!

-Niina-