Voihan joulu! En oo mikään #1 jouluihminen, mutta nää saksalaiset osais oikein mainiosti aivopestä Grinchinkin rakastaan joulua. Täällä joulu näkyy kaikkialla, näky jo sillon ku saavuin tänne lokakuun lopulla. Sillon oli jo kaupoissa joulusesonki ja ihmiset osti hulluna joululahjoja. Nyt tää meno on aivan uskomatonta, onhan jo joulukuu! No niimpä mustaki on tullu jouluhössöttäjä ja eilen läksin Saarbrückenin keskustaan ja vanhaan kaupunkiin joulumarkkinoille.

Kierrettiin markkinoilla htw:n (Amk täällä, jonka kanssa Saimiakin yhteistyötä tekee) proffan Marthan kanssa ja voi pojat! Maisteltiin Glühweiniä (kuva) ja perinteisiä saksalaisia herkkuja. Mun mukaan tarttui lähinnä ruokaa (:D) mm. käsintehtyjä valkosuklaakeksejä, ranskalaisia salami-makkaroita ja lista jatkuu. Kuitenkin #1 suosikit olivat hienosti suomeksi käännettynä “perunakakkuset”.

Eli siis köntti perunamassaa rasvassa keittämisen jälkee lautaselle, kylkeen (MAKEAA) omenahilloa. Olin aluksi epäileväinen, jälkeenpäin aivan myyty. Tää Grinch lähtee ens viikonloppuna uudelle kierrokselle!

Tuli myös käväistyä Saarbrückenin keskustan ostostaivaissa, aivan täyttä kultaa! Kyllä oli aikalailla shoppailijan paratiisi.

Harkka puolessa välissä, aika kiitää! Kiitää sen verran että pää tyynyyn, kello soi aamulla kello 5:00 & tää likka lähtee painaa duuneja teho-osastolle.

<3: Mira