Tekniikka ei ole Anni Toikan ominta alaa.

Niin hän sanoo, mutta työelämään tutustuminen Saimaan ammattikorkeakoulun tekniikan laboratorioissa on silti ollut äärimmäisen mielenkiintoista.

Tosin haastatteluhetkellä työelämään tutustumista on takana vasta pari tuntia. Siinä ajassa hän on kuitenkin ennättänyt jo tulostaa oman ja ystävänsä valokuvan 3D-tulostimella ja seurata tekniikan kesäkoululaisten laserkeilausta.

Jo tehtyjen asioiden lisäksi Toikka tulee TET-jaksonsa aikana tutustumaan ainakin 3D-mallinnukseen ja –skannaukseen.

”Mallinnus on minulle ennestään tuttua, sillä kun koulumme kirjastoa uudistettiin, olin mukana mallintamassa sitä. Mutta esimerkiksi 3D-tulostinta en ollut aikaisemmin edes nähnyt.”

Saimaan amk:n tekniikan laboratorio valikoitui harjoittelupaikaksi käytännön syistä. TET-harjoittelu on tarkoitus tehdä jonkun perheenjäsenen tai sukulaisen työpaikassa. Äitinsä työpaikkaan Toikka ei kuitenkaan voinut mennä.

Laboratorioiden päällikkö Mikko Ruotsalainen on Toikan eno. Niinpä Toikka päätti suunnata tutustumaan enonsa työpaikan arkeen.

8-luokkalainen Toikka suhtautuu TET-jaksoonsa avoimin mielin.

”Vaikka tekniikka ei olekaan minulle ominta alaa, tämä on kuitenkin mielenkiintoista. On mukavaa nähdä, mitä kaikkea täällä oikein tehdään.”

Pin It