Hyvinvointialan palvelut pitäisi saada nykyistä paremmin asiakkaiden saataville. Näin linjattiin Hyvinvointikumppanuus-hankkeen koolle kutsumassa vanhus- ja vammaisneuvostojen tapaamisessa, jossa keskusteltiin hyvinvointipalvelujen nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Keskustelu hyvinvointipalvelujen tarjonnasta ja kehitystarpeista oli aktiivista.

”Pohdimme muun muassa sitä, mitä palveluja tarvitaan, kenen ne pitäisi tuottaa ja millaisia laatuvaatimuksia palveluille on”, Savitaipaleen vanhusneuvostoa edustanut Esko Simonen kertoo.

Saatu tieto on hankkeelle äärimmäisen tärkeää. Nyt saadut tiedot kootaan ja analysoidaan. Tavoitteena on kehittää hyvinvointiyritysten ja julkisen sektorin tarjoamia palveluja niin, että ne kohtaavat aikaisempaa paremmin asiakkaiden tarpeet. Myös palveluiden saatavuuden helpottaminen ja tiedonkulun parantaminen nousivat keskustelussa tärkeiksi kehityskohteiksi.

”Autamme hyvinvointialan yrittäjiä verkostoitumaan niin, että he voivat tuottaa palvelut järkevästi. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan palveluja asiakkaille yhden luukun periaatteella, mutta sitä ennen on vielä monta työvaihetta,” hankkeen projektipäällikkö Kaisu Laasonen Saimaan ammattikorkeakoulusta kertoo.

Tarvetta keskustelulle on ollut. Tapaaminen oli ensimmäinen, mutta siitä saadun palautteen perusteella se ei jää viimeiseksi.

”Palautteen perusteella tämän tyyppiselle toiminnalle on ehdottomasti tarvetta. Asiakkaat haluavat saada äänensä kuuluviin ja me tarvitsemme heiltä tietoa palveluiden kehittämiseen”, Laasonen sanoo.

Hankkeen myöhemmässä vaiheessa neuvostot kutsutaan koolle uudestaan, jolloin voidaan tarkastella palvelujen ja toimintatapojen kehittämisen seuraavia vaiheita.

Hyvinvointikumppanuus on Saimaan ammattikorkeakoulun hallinnoima, EAKR-rahoitteinen hanke. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa eteläkarjalaisten hyvinvointialan mikro- ja pienyritysten toimintaedellytyksiä, elinvoimaisuutta ja verkostoitumista sekä kumppanuutta julkisen sektorin kanssa, jotta asiakkaat löytävät tarvitsemansa hyvinvointia tukevat palvelut luotettavasti ja helposti. Hanke päättyy elokuussa 2017.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kaisu Laasonen, 040 559 6902, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It