Lappeenrantalainen ravintola Kolme Lyhtyä, tuttavallisemmin Lamppu, sai viime viikolla uudet lasinaluset oluttuoppien alle. Uudet alustat poikkeavat totutuista, sillä ne ovat kahden lappeenrantalaisen taiteilijan, Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen käsienjälkeä.

Lasinalusissa yhdistyvät Lampun ravintolan värikkääseen historiaan liittyvät tarinat, luonne kulttuuriravintolana sekä ilmapiiri, jossa työntekijät tuntevat asiakkaansa ja kaikki ovat kuin yhtä perhettä.

”Kuuntelimme kolmen jo eläkkeelle siirtyneen tarjoilijan tarinoita siitä, mitä Kolmessa Lyhdyssä on vuosien varrella tapahtunut. Idea toteutuneeseen aluseen lähti tarinoista”, Saarinen kertoo

Alustat ovat syntyneet osana TaideART- hanketta, jonka tavoitteena on löytää taiteilijoille uudenlaisia ansaintakeinoja ja yhteistyömuotoja esimerkiksi yritysten kanssa. Hankkeessa on mukana kuusi kuvataidetta opettavaa ammattikorkeakoulua ympäri Suomen.

Saimaan ammattikorkeakoulun osuus hankkeessa liittyy taiteilijoiden uusiin rooleihin ja ansaintamallien pilotointiin. Lasinalustat ovat ensimmäinen konkreettinen kokeilu ja hyvä ja yksinkertainen esimerkki siitä, kuinka taiteilijoiden työtä voitaisiin hyödyntää yritysmaailmassa.

Eekoon lisäksi hankkeessa on mukana kaksi muutakin yhteistyökumppania, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote sekä Imatran kaupunki. Mukana on myös Kaakon Taide ry.

Kunkin yhteistyökumppanin kanssa yhteistyön kanavia pohdittiin erikseen. Kolmen Lyhdyn lasinalustat valikoituivat yhteistyön kohteeksi Eekoon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

”Hankkeessa järjestettiin avoin ideakilpailu 2016 vuoden alussa. Toteutettavan idean valitsivat hankkeen ja Eekoon edustajat yhdessä. Taiteilijoiden osaaminen on lähes käyttämätön voimavara yritysmaailmassa”, kuvataiteen koulutuspäällikkö Eija Mustonen kertoo.

Eekoo on tyytyväinen lopputulokseen. Yhteistyö taiteilijoiden ja projektihenkilöstön kanssa on sujunut erinomaisesti.

”Mielenkiintoisen hankkeen lopputuloksena syntyi uniikki, päivittäiseen käyttöön tuleva taideteos, joka kertoo tarinan ravintolan värikkäästä historiasta. Uskomme uusien lasinalusten olevan myös asiakkaiden mieleen”, toteaa Eekoon ravintolatoimialajohtaja Aleksi Vuorinne.

TaideART –hanke alkoi lokakuussa 2015 ja päättyy syyskuun lopussa 2017. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja:

TaideART hankkeen sisällön asiantuntija Eija Mustonen, Saimaan amk, 040 763 3690, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimialajohtaja Aleksi Vuorinne, Etelä-Karjalan Osuuskauppa, 010 76 20025, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Taiteilija Sirpa Hynninen, 050 358 7313, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Taiteilija Vesa-Ville Saarinen, 050 325 4476

Pin It