Saimian sanomat

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULU HAASTAA YHTEISTYÖKUMPPANINSA MUKAAN KEHITTÄMÄÄN KAAKKOIS-SUOMEN ELINVOIMAA

Saimaan ammattikorkeakoulun varainkeruukampanja on alkanut. Kampanjan aikana kerätyillä varoilla kehitetään Saimaan ammattikorkeakoulun opetusta ja yritysyhteistyötä.

Valtio myöntää kuluvan vuoden aikana kerätyille varoille vastinrahoitusta. Vastinrahoituksen määrä on enintään neljä miljoonaa euroa.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/1084-saimaan-ammattikorkeakoulu-aloittaa-varainkeruun

 

ETELÄ-KARJALAN RAKENNUSPÄIVÄ TORSTAINA 22.3.

Etelä-Karjalan rakennuspäivässä keskustellaan rakennetun ympäristön sopeutumiskyvystä ympäristön muuttuviin tarpeisiin. Seminaarissa puhuvat Rakennusteollisuus RT ry:n johtaja Jukka Pekkanen, Renor Oy:n toimitusjohtaja Timo Valtonen sekä Imatran kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs.

Seminaariin on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen torstaihin 15.3. mennessä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tapahtumat/137-etela-karjalan-rakennuspaiva-tulevaisuus-on-nyt-miten-rakennettu-ymparisto-vastaa-muuttuviin-tarpeisiin

 

SAIRAANHOITAJAN LÄÄKKEENMÄÄRÄMISKOULUTUS ALKAA SYKSYLLÄ, ALKAMSSA MYÖS MUITA SOSIAALI- JA TERVEYSALAN SEKÄ MATKAILUALAN KOULUTUKSIA

Saimaan ammattikorkeakoulussa alkaa ensi syksynä lääkkeenmääräämiskoulutus sairaanhoitajille. Alkamassa on runsaasti myös muita erikoistumis- ja täydennyskoulutuksia, esimerkiksi matkailualan asiantuntijoille suunnattu Huomisen matkailukohde –koulutus sekä sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle tarkoitettu Haavahoidon asiantuntija –koulutus.

Hakuaika koulutuksiin alkaa keväällä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/palvelut/koulutuspalvelut

 

MIKRO- JA PK-YRITYSTEN TUOTTAVUUTTA JA HENKILÖSTÖN TYÖHYVINVOINTIA PARANNETAAN HANKKEESSA, YRITYSTEN HAKY ON KÄYNNISSÄ NYT

Saimaan ammattikorkeakoulu on mukana uudessa Tuottavasti moninainen –hankkeessa, jossa yrityksiä autetaan tunnistamaan työhyvinvoinnin ja tuottavuuden välisiä yhteyksiä sekä keskeisimpiä niihin vaikuttavia tekijöitä. Hankkeessa mikro- ja pk-yritysten tuottavuutta ja henkilöstön työhyvinvointia vahvistetaan yrityskohtaisissa kehittämisprosesseissa, joiden avulla tehdään näkyväksi osaamista ja kertynyttä kokemusta.

Yritysten haku on käynnissä parhaillaan.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/1071-yritysten-tuottavuutta-ja-henkiloston-tyohyvinvointia-vahvistetaan-uudessa-hankkeessa

 

YHTEISHAKU SYKSYLLÄ ALKAVIIN KOULUTUKSIIN ALKAA

Yhteishaku koulutuksiin alkaa keskiviikkona 14.3. Saimaan ammattikorkeakoulussa on haettavana yli 500  opiskelupaikkaa sosiaali- ja terveysalalle, tekniikkaan, liiketalouteen, hotelli- ja ravintola-alalle sekä kuvataiteeseen. Haussa ovat sekä amk- että ylempään amk-tutkintoon johtavat koulutukset.

Maaliskuun yhteishaku on tarkoitettu suomalaisille hakijoille. Hakijat voivat hakea sekä suomen- että englanninkielisiin koulutuksiin.

https://www.saimia.fi/haku/fi/kevaan-yhteishaku

 

SAIMAAN AMK SELVITTÄÄ MAHDOLLISUUKSIA JÄRJESTÄÄ KUVATAITEEN JA HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN KOULUTUKSET UUDELLA TAVALLA

Saimaan ammattikorkeakoulu käynnisti helmikuussa selvityksen, jonka tavoitteena on turvata restonomikoulutuksen säilyminen Etelä-Karjalassa ja toisaalta toteuttaa kuvataiteen koulutusta kestävällä kustannustasolla. Restonomi- ja kuvataiteilijakoulutukset toteutetaan tällä hetkellä Imatran Linnalan kampuksella. Yksi selvitettävistä vaihtoehdoista on, että koulutukset keskitetään yhdelle kampukselle Skinnarilaan.

Selvitystyön on määrä valmistua 19.3. mennessä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/1067-saimaan-ammattikorkeakoulu-ryhtyy-selvittamaan-hotelli-ja-ravintola-alan-seka-kuvataiteen-koulutuksen-uudelleenjarjestamista

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN HALLITUS ON VALITTU

Saimaan ammattikorkeakoulun hallitukseen on valittu sairaalaneuvos, Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen, Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen sekä Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Lappeenrannan teknillisen yliopiston edustajina toimivat provost Liisa-Maija Sainio ja päälakimies Riikka Sund. Lisäksi hallituksessa jatkavat henkilöstöjäsenenä lehtori Jarmo Kemppinen ja opiskelijajäsenenä Eero Turkulainen. Hallituksen puheenjohtajana toimii LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa.

Hallitusvalintojen myötä LUT-korkeakoulujen muodostama konserni on juridisesti valmis.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/1043-saimaan-ja-lahden-ammattikorkeakoulujen-hallitukset-valittu

 

SUUNNITTEILLA TEOLLISEN MYYNNIN JA MARKKINOINNIN TÄSMÄKOULUTUKSIA ETELÄKARJALAISILLE YRITYKSILLE

Saimaan ammattikorkeakoulu järjestää tulevina vuosina teolliseen myyntiin ja markkinointiin liittyviä koulutuksia Etelä-Karjalan yritysten henkilöstöille. Aloite koulutustarpeesta on tullut yrityksiltä.

Koulutusten ensimmäisen vaiheen on tarkoitus käynnistyä kevättalvella 2018. Sisällöstä ja koulutuksiin hakeutumisesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/1044-etela-karjalan-yrityksille-suunnitellaan-teollisen-myynnin-ja-markkinoinnnin-tasmakoulutuksia

 

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUSTA VALMISTUI VUONNA 2017 LÄHES SEITSEMÄNSATAA ASIANTUNTIJAA

Saimaan ammattikorkeakoulussa vietettiin suuria joulukuun valmistujaisjuhlia tiistaina 19.12. Skinnarilan ja Linnalan kampuksilta valmistui joulukuussa 163 opiskelijaa. Koko vuoden aikana amk- ja ylemmän amk-tutkinnon on suorittanut 668 henkilöä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/1037-saimaan-ammattikorkeakoulusta-valmistuu-tana-vuonna-lahes-seitsemansataa-asiantuntijaa

 

TAMMIKUUN YHTEISHAUSSA VOI HAKEA ENGLANNINKIELISIIN KOULUTUKSIIN

Yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin alkaa 9.1. Yhteishaun uutuus on englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus. Tammikuun haku on suunnattu ensisijaisesti Suomen ulkopuolelta tuleville hakijoille. Suomalaiset hakijat voivat hakea sekä tammikuun että maaliskuun yhteishaussa.

https://www.saimia.fi/haku/en/degree-programmes

 

Saimaan ammattikorkeakoulu toivottaa yhteistyökumppaneille rauhallista ja hyvää joulua! Jatketaan yhteistyötä menestyksekkäästi vuonna 2018.

SYKSYN YHTEISHAKU ON KÄYNNISSÄ – HAUSSA PAIKKOJA SOSIAALI- JA TERVEYSALALLE JA TEKNIIKKAAN

Yhteishaku tammikuussa 2018 alkavaan koulutukseen on käynnissä. Haettavana on paikkoja sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan koulutuksiin. Hakuaika päättyy 20.9.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/960-syksyn-yhteishaussa-jaossa-opiskelupaikkoja-tekniikkaan-ja-sosiaali-ja-terveysalalle

 

SYKSYN KOULUTUSTARJONNASSA MONIPUOLINEN KURSSITARJONTA

Koulutuskalenteriin on päivitetty syksyn koulutustarjonta. Tarjolla on monipuolisia kursseja tietotekniikan perusteista venäläiseen kulttuuriin ja tilinpäätöstietojen tulkintaan. Tutustu koulutustarjontaan ja ilmoittaudu mukaan: https://www.saimia.fi/fi-FI/koulutustarjonta/taydennyskoulutus

 

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE ON MAKSETTU LUKUVUOSIMAKSUJA YLI 315 000 EUROA

Ensimmäiset lukuvuosimaksuja maksavat opiskelijat aloittavat opintonsa Saimaan ammattikorkeakoulussa tänä syksynä. Elokuun puoleenväliin mennessä ammattikorkeakoululle on maksettu lukuvuosimaksuja yli 315 000 euroa. Määrä on merkittävä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/951-saimaan-ammattikorkeakoululle-on-maksettu-lukuvuosimaksuja-yli-315-000-euroa

 

LUKUVUODEN AVAJAISIA VIETETÄÄN PERJANTAINA 15.9.

Saimaan ammattikorkeakoulun lukuvuosi avataan perinteisin menoin perjantaina 15.9. Skinnarilan kampuksella järjestettävässä juhlassa puhuvat rehtori Anneli Pirttilä ja opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tapahtumat/111-lukuvuoden-avajaiset-opening-ceremony-for-the-academic-year

 

LÄHIHOITAJAOPISKELIJAT JA LUKIOLAISET TUTUSTUVAT SYKSYLLÄ AMMATTIKORKEAKOULUUN

Saimaan ammattiopiston lähihoitajaopiskelijat tutustuvat Saimaan ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opintoihin keskiviikkona 4.10. Lukiolaisille suunnattu perinteinen korkeakoulupäivä järjestetään puolestaan perjantaina 3.11.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tapahtumat

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULU ON MUKANA KEHITTÄMÄSSÄ KORVAAVAA MATERIAALIA BETONILLE

Saimaan ammattikorkeakoulu on mukana Euroopan unionin rahoittamassa hankkeessa, jossa kehitetään uutta betonia korvaavaa materiaalia.  Saimaan ammattikorkeakoulu toteuttaa hankkeessa rakennetun ympäristön tietomalleja, joiden avulla hankkeen tuloksia tuodaan näkyväksi.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/979-eu-lta-3-4-miljoonaa-lappeenrantaan-betonin-korvaavan-materiaalin-kehittamiseen

KUINKA ASIAKKAAN HUOMIO ANSAITAAN? MITÄ ON INBOUND-MARKKINOINTI? SE SELVIÄÄ AAMIAISTILAISUUDESSA – TERVETULOA!

Inbound-markkinointi houkuttelee asiakkaan olemaan yhteydessä sinuun, ei toisin päin. Syyskuun lopussa Bostonissa järjestettiin inbound-markkinoinnin ykköstapahtuma INBOUND2017.

Saimaan ammattikorkeakoulun sähköisen liiketoiminnan asiantuntija Sami Lanu tarjoilee 22.11. aamiaisen ohella koosteen tapahtumasta. Ilmoittaudu mukaan nyt.

https://www.webropolsurveys.com/S/063DF553C323DF1D.par

KUINKA PIDÄMME IKÄIHMISET OSALLISINA YHTEISKUNNASSAMME?

Pidetään ikääntyvät osallisina! –asiantuntijaseminaarissa pohditaan Suomen vanhuspolitiikan tavoitteita ja ikäihmisten aktiivista osallistumista yhteiskuntaan: mistä osallisuus ikäihmisten arjessa koostuu ja miten sitä voidaan tukea? Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. ilmoittautuminen 21.11. mennessä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tapahtumat/118-pidetaan-ikaantyvat-osallisina-asiantuntijaseminaari

YHDEKSÄNSATAA LUKIOLAISTA TUTUSTUU SKINNARILASSA KORKEAKOULUOPINTOIHIN

Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) yhteinen korkeakoulupäivä kokoaa Lappeenrannan Skinnarilan kampukselle yli 900 lukiolaista. Päivän aikana lukiolaiset tutustuvat korkeakouluopintoihin ja kokeilevat esimerkiksi ajosimulaattorilla ajoa ja pienien hoitotoimenpiteiden tekoa.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tapahtumat/113-korkeakoulupaiva-lukiolaisille

SUOMALAIS-VENÄLÄISESSA SEMINAARISSA ETSITÄÄN TAPOJA TIIVISTÄÄ KORKEAKOULUJEN VÄLISTÄ KANSAINVÄLISTÄ YHTEISTYÖTÄ

Kuinka suomalaisten ja venäläisten korkeakoulujen yhteistyötä voisi kehittää? Kysymykseen paneudutaan 11. ja 12.12., kun Saimaan ammattikorkeakoulu, Opetushallitus ja pietarilainen korkeakoulujen rehtoreiden verkosto AVRIR järjestävät seminaarin Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksella.

https://www.saimia.fi/finrus2017/

TYÖVOIMAPULASTA KÄRSIVÄ RAKENNUSALA KIINNOSTAA HAKIJOITA

Rakennusmestarikoulutus kiinnostaa hakijoita niin Uudellamaalla kuin Etelä-Karjalassa. Uudellamaalla järjestettävän rakennusmestareiden (AMK) muuntokoulutuksen 30 paikkaa haki määräaikaan mennessä 158 hakijaa. Myös Lappeenrannan rakennusmestarikoulutus veti syksyn yhteishaussa.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/990-rakennusmestarikoulutus-kiinnostaa-uudellamaalla-ja-etela-karjalassa

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN VETOVOIMA SÄILYI YHTEISHAUSSA

Saimaan ammattikorkeakouluun haki huhtikuun alussa päättyneessä yhteishaussa 3 909 hakijaa. Määrä on lähes sama kuin viime vuonna. Aloituspaikkoja syksyllä alkavissa koulutuksissa on 490.

Hakijoista 1 145 valitsi Saimaan ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakutoiveekseen.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/880-saimaan-ammattikorkeakoulun-vetovoima-edelleen-hyva

 

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULU SAI KANSALLISEN LAATULEIMAN

Saimaan ammattikorkeakoulu on saanut Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen auditoinnissa laatuleiman. Auditoinnin mukaan ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia periaatteita ja suosituksia.

Erityisen hyvän arvion sai sosiaali- ja terveysalan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/857-saimaan-ammattikorkeakoululle-kansallinen-laatuleima

https://www.saimia.fi/fi-FI/opiskelu/opiskelijat-kertovat/870-tyoelaman-vaatimukset-nakyvat-sosiaali-ja-terveysalan-yamk-opinnoissa

 

KOTIIN VIETÄVÄT YKSITYISET HYVINVOINTI- JA TERVEYSPALVELUT VOISIVAT MONINKERTAISTAA LIIKEVAIHTONSA ETELÄ-KARJALASSA

Kotiin vietävät yksityiset hyvinvointi- ja terveydenhoitopalvelut voisivat moninkertaistaa liikevaihtonsa Etelä-Karjalassa. Vuonna 2015 alan yritysten liikevaihto oli maakunnassa noin 12 miljoonaa euroa. Potentiaalia olisi moninkertaisesti enemmän, selviää Saimaan ammattikorkeakoulun Hyvinvointiverkosto –hankkeen teettämästä selvityksestä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/883-kotiin-vietavat-yksityiset-hyvinvointi-ja-terveyspalvelut-voisivat-moninkertaistaa-liikevaihtonsa-etela-karjalassa

 

KANSAINVÄLISET OPISKELIJAT KEHITTÄVÄT PAIKALLISIA MATKAILUPALVELUJA YHTEISTYÖSSÄ YRITTÄJIEN KANSSA

Saimaan ammattikorkeakoulun kansainväliset Hospitality management –opiskelijat testasivat syksyllä paikallisen matkailuyrittäjän palveluja. Yrittäjä kannustaa muitakin hyödyntämään opiskelijoiden tarjoamaa potentiaalia.

https://www.saimia.fi/fi-FI/opiskelu/opiskelijat-kertovat/860-kansainvaliset-restonomiopiskelijat-testasivat-paikallisen-matkailuyrittajan-palveluja-yhteistyo-hyodyttaa-molempia

 

LÄHES KUUSISATAA AMMATTIIN OPISKELEVAA NUORTA TUTUSTUU SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUUN

Saimaan ammattiopiston opiskelijat tutustuvat ammattikorkeakouluopintoihin 2. – 4.5. Kolmen päivän aikana lähes kuusisataa ammattiin opiskelevaa nuorta perehtyy kuvataiteen, hotelli- ja ravintola-alan, tekniikan ja liiketalouden opiskeluun. Sosiaali- ja terveysalan ammattiopistopäivä järjestetään syksyllä.

https://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tapahtumat/105-saimaan-ammattiopiston-tutustumispaivat

***
Saimaan ammattikorkeakoulun uutiskirje sidosryhmille ilmestyy noin kerran kuukaudessa. 

Tilaa uutiskirje