PARIKKALAN PATSASPUISTON PATSAISTA TEHDÄÄN PIENOISMALLEJA SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN AVULLA

Parikkalan patsaspuiston patsaista ryhdytään tekemään pienoismalleja Saimaan ammattikorkeakoulun tekniikan laboratorion avulla.

Toukokuun aikana kaksi patsaspuiston patsasta on skannattu Saimaan ammattikorkeakoulun tekniikan laboratorion 3D-skannerilla. Skannauksen avulla patsaat on mallinnettu. Mallinnuksen perusteella patsaista voidaan valmistaa pienoismalleja esimerkiksi lasersintrauksella.

Aikaisemmin 3D-skanneria on käytetty muun muassa teatterin tarpeiston tekemiseen.

http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/parikkalan-patsaspuiston-patsaasta-tehdaan-pienoismalleja-3d-tekniikan-avulla

 

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULU ETSII KESTÄVIÄ JA KANNATTAVIA ENERGIARATKAISUJA MERILIIKENTEELLE

Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Tehchnology, LUT) kehittävät uudessa tutkimushankkeessa kustannustehokasta ja ympäristön kannalta kestävää energiaratkaisua meriliikenteelle.

B.U.S.I.N.E.S. (Business utilizing sustainable integration of Novel Energy Systems) -hankkeessa luodaan uutta osaamista ja uudenlaisia prosesseja muun muassa jätelämmönlähteiden hyödyntämiseen tehokkaampien ja vähäpäästöisempien energiaratkaisujen saavuttamiseksi. Tavoitteena on myös parantaa hajautettujen sähkön- ja lämmöntuotannonlaitosten energiatehokkuutta.

http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/645-meriliikenteelle-etsitaan-tehokkaita-ja-kestavia-energiantuotantotapoja

 

LUMA-KESKUKSEN TIEDELEIRIT TEKEVÄT PALUUN APURAHOJEN AVULLA

Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteinen LUMA-keskus Saimaa on saanut kaksi merkittävää avustusta tiede- ja teknologiatoiminnan järjestämiseen koululaisille.

Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto on myöntänyt LUMA-keskukselle kärkihankkeena 40 000 euron apurahan Artturi ja Aina Heleniuksen rahastosta. Etelä-Karjalan säästöpankkisäätiö puolestaan tukee LUMA-toimintaa 30 000 eurolla.

Apurahojen avulla aloitetaan uudelleen tiedeleirit ja järjestetään uudenlaista kerhotoimintaa koululaisille.

http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/648-luma-keskuksen-tiedeleirit-tekevat-paluun

 

TOUKOKUUN VALMISTUJAISJUHLA PÄÄTTI KEVÄÄN

Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistui toukokuussa 85 alansa ammattilaista. Kevään valmistujaisjuhlaa vietettiin Linnalan ja Skinnarilan kampuksilla perjantaina 20.5.

http://www.saimia.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedotteet/644-saimaan-ammattikorkeakoulusta-valmistuu-tanaan-85-opiskelijaa

 

SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJOILLE ON MYÖNNETTY VALTAKUNNALLISIA STIPENDEJÄ

Kansainvälistä kauppaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskeleva Hendrik Wistuba on saanut stipendin Kansainvälisen liiketoiminnan ja kaupan keskus Fintralta.  Stipendi on myönnetty Wistuban opinnäytetyötä varten.

Myös ensihoidon opiskelijat ovat saaneet merkittävän valtakunnallisen huomionosoituksen. Toimihenkilöliitto ERTO on myöntänyt Heini Karstilalle, Noora Lempiäiselle, Sara Venäläiselle ja Niko Kinnuselle stipendin opinnäytetyöstään, jonka he tekivät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille (HUS).

Lisäksi liiketaloutta opiskelevalle Annina Konkalle on myönnetty stipendi Tili-instituuttisäätiöltä.

http://www.saimia.fi/fi-FI/opiskelu/opiskelijat-kertovat/639-saimaan-amk-n-liiketalouden-opiskelija-sai-stipendin-fintralta

http://www.saimia.fi/fi-FI/opiskelu/opiskelijat-kertovat/643-ensihoidon-opiskelijat-saivat-stipendin-opinnaytetyostaan

 

SYKSYLLÄ PUHUTAAN TYÖHYVINVOINNISTA

Mistä syntyy työn ilo? Millainen merkitys työntekijän omilla innovaatioilla on työhyvinvointiin? Entä kuinka tietotyötä tekevän aivot selviävät valtavasta tietokuormasta?

Vastauksia antavat työhyvinvoinnin asiantuntijat ja alan kovimmat ammattilaiset marraskuussa, kun Saimaan ammattikorkeakoulussa järjestetään Työhyvinvointi 2.0 -seminaari. Seminaari järjestetään 3. - 4.11. Skinnarilan kampuksella. Puhujiksi saapuu muun muassa työhyvinvointia Tampereen yliopistossa tutkinut dosentti ja toimitusjohtaja Marja-Liisa Manka, Työterveyslaitoksen johtava psykologi Teemu Paajanen ja Jyväskylän yliopiston tutkija Pia Palosaari. Oman näkökulmansa tämän päivän työelämään tuo eläköitynyt valtiosihteeri Raimo Sailas, joka pohtii puheenvuorossaan sitä, kuinka julkisen sektorin työntekijät selviävät jatkuvien säästöpaineiden alla.

Seminaarin internet-sivut avautuvat pian. Seuraa ilmoitteluamme!

 

Saimaan ammattikorkeakoulu toivottaa aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Saimian sanomat ilmestyy seuraavan kerran elokuussa.

 

Pin It

***
Saimaan ammattikorkeakoulun uutiskirje sidosryhmille ilmestyy noin kerran kuukaudessa. 

Tilaa uutiskirje

Kaikki Saimian sanomien numerot