Taidegrafiikan ammattilaiset ja opiskelijat kokoava Endegra järjestetään Saimaan ammattikorkeakoulun Linnalan kampuksella Imatralla 8.–13.elokuuta. Viikon aikana järjestetään useita työpajoja, työnäytöksiä, luentoja, näyttelyitä ja tutustumisretkiä.

Tapahtumaan osallistuvat taiteilijat tuovat tullessaan teoksiaan, joista rakennetaan pop-up-näyttely Imatrankoskella sjiaitsevaan tyhjään liiketilaan (Koskenparras 3, tyhjä liiketila K-Supermarket Imatrankosken läheisyydessä). Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 9.8. klo 17–18. Pop-up-näyttelyn lisäksi Taidekeskus Krimillä (Koulukatu 1A) avautuu maanantaina 8.8. Jim Bergrenin ja Harri Leppäsen taidenäyttely.

Kaikkiaan tapahtumaan osallistuu 54 taidegraafikkoa, joista 39 tulee Suomen ulkopuolelta. Osallistujia saapuu muun muassa Puolasta, Tanskasta, Ruotsista, Saksasta ja Hollannista. Lisäksi mukana on taidegrafiikan opiskelijoita.

Tapahtuma on samalla Linnalan kampuksen taidegrafiikan uusien tilojen kansainvälinen avaus.

Endegra on kansainvälinen taidegraafikoiden yhteisö, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2009 lähtien. Mukana on taidegraafikoita 18 Euroopan maasta. Tapahtuma on järjestetty Imatralla edellisen kerran vuonna 2010.

Median edustajat ovat tervetulleita näyttelyavajaisiin sekä seuraamaan työpajoja ja työnäytöksiä koko viikon ajan Linnalan kampukselle. Lisätietoja ja tapahtuman ohjelma löytyy täältä: http://www.endegra.org/

 

Lisätietoja:

Lehtori Reijo Mörö, 050 590 1898, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pajamestari Ville Rossi, 040 756 0773, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It

***
Saimaan ammattikorkeakoulun uutiskirje sidosryhmille ilmestyy noin kerran kuukaudessa. 

Tilaa uutiskirje

Kaikki Saimian sanomien numerot