KIRA-digi / Tietomallit rakennusten turvallisuuden varmistamisessa -päätösseminaari

13.12.2018

Kutsu Tietomallit rakennusten turvallisuuden varmistamisessa -kokeiluhankkeen päätösseminaariin

Lataa kutsu ja ohjelma (pdf)
Oheisnäyttely (pdf)

Saimaan ammattikorkeakoulu, Etelä-Karjalan pelastuslaitos ja Lappeenrannan kaupunki / Lappeenrannan Toimitilat Oy ovat toteuttaneet yhdessä Tietomallit rakennusten turvallisuuden varmistamisessa -kokeiluhankkeen.

Ympäristöministeriön rahoittama hanke on osa hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvaa KIRA-digi-hanketta. Keskeisenä tavoitteena on ollut löytää uusia toimintatapoja suunnittelijoiden laatimien tietomallien hyödyntämiseen rakennusten turvallisuuden varmistamisessa erityisesti pelastustoimen näkökulmasta.

Hankkeen päätösseminaarissa tarkastellaan hankkeen tuloksia ja pohditaan, miten tietomalleja voidaan hyödyntää entistä enemmän rakennusten ja rakennetun ympäristön turvallisuuden varmistamisessa. Tilaisuus on avoin kaikille teemasta kiinnostuneille.

Seminaari järjestetään osoitteessa Skinnarilan kampuksella osoitteessa Skinnarilankatu 34 (LUT-yliopiston puolella), luokkatiloissa 1542–1543.

Ohjelma

11.30 Ilmoittautuminen ja tutustuminen oheisnäyttelyyn
Näyttelyssä mukana Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä alan toimijoita

12.15 Tilaisuuden avaus

12.20 Hankkeen tulosten esittely

  • projektipäällikkö Timo Lehtoviita, Saimaan ammattikorkeakoulu
  • palotarkastusinsinööri Tuomas Pylkkänen, Etelä-Karjalan pelastuslaitos
  • projekti-insinööri Jani Paappanen, Lappeenrannan kaupunki / Lappeenrannan Toimitilat Oy

13.45 Kahvi ja tutustuminen oheisnäyttelyyn

14.30 Näkökulmia tietomallintamisen tulevaisuuteen ja niiden käyttöön rakennetun ympäristön turvallisuuden varmistamisessa

  • Avointen tietomallistandardien kehitysnäkymät
  • Virtuaalisen todellisuuden potentiaali

15.30 Miten tästä eteenpäin?

  • hankkeen ohjausryhmän kommentit
  • loppukeskustelu

16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen ilmoittautumiset projekti-insinööri Jarno Rautiaiselle ma 10.12. 2018 klo 12 mennessä sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä, kerro tämä tarve ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin Timo Lehtoviita, projektipäällikkö, Saimaan ammattikorkeakoulu. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , 040 580 1752