Loppu-näyttely Galleria Taidebunkkerissa Imatralla

09.5.2019

Loppu-näyttely luotaa Imatran ja kuvataiteen yhteistä taivalta sekä yleisesti lopun tematiikkaa

Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutus siirtyy syksyllä 2019 Lappeenrantaan.

Siitolan kartanon Navetta on pitkään ollut yksi kuvataiteen opetustiloista Imatralla, ja sen kyljessä on vuodesta 2015 lähtien toiminut kuvanveiston opiskelijoiden ylläpitämä Galleria Taidebunkkeri. Kun kuvataiteen koulutus Imatralla lakkaa, päättyy pitkä aikakausi kaupungin ja taidekoulutuksen yhteiseloa.

Galleria Taidebunkkerin järjestämä avoin kutsunäyttely Loppu avautuu yleisölle 9. toukokuuta 2019. Mukana on yli 80 taiteilijaa kotimaasta ja ulkomailta. Heillä kaikilla on yhteys Imatraan kuvataiteen koulutuksen kautta joko opiskelijoina, opettajina tai molempina. Näyttelyssä on esillä laajasti taidetta eri tekniikoilla toteutettuna.

Näyttely jakautuu kahteen paikkaan. Teoksia on Siitolan kartanon ympäristössä ja Galleria Taidebunkkerissa (Siitolankatu 2) ja Imatrankoskella liikehuoneistossa (entinen Instrumentarium, Helsingintie 3).

Näyttely on avoinna 9.–31.5. ja avajaisia vietetään 8.5. klo 16 alkaen Helsingintie 3:ssa, josta lähtee noin klo 17 taidemarssi Vuoksen vartta pitkin kohti Siitolan kartanoa. Luvassa on myös puheita, performansseja ja musiikkiesityksiä.

Lisätietoja: Tuomas Ollikainen, 045 359 5668, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.