Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteistyön korukoulutuksessa. Koulutus alkaa Lahden ammattikorkeakoulussa syksyllä 2019.

Koulutus vastaa korualan osaamistarpeeseen ja hyödyntää molempien ammattikorkeakoulujen erityisosaamista. Tavoitteena on luoda toimintamalli, joka laajentaa opiskelijoiden valinnan mahdollisuuksia opintojen aikana sekä mahdollistaa opetuksen resurssien yhteiskäytön. Opiskelijoille yhteistyö mahdollistaa entistä monipuolisemmat opinnot, sillä he voivat hyödyntää molempien ammattikorkeakoulujen opetustarjontaa ja suunnata osaamistaan haluamaansa suuntaan. Yhteistyössä toteutettava koulutus uudistaa korkeakoulukenttää, sillä vastaavia yhteistoteutuksia ei ole aikaisemmin tehty.

Koulutuksen suunnittelussa lähdetään liikkeelle alan osaamistarpeista, painopisteinä ovat yrittäjyys, teknologia, muotoilu ja vahva taideperusta. Mukaan suunnitteluun kutsutaan Ornamon, Suomen kultaseppien liiton, Korutaideyhdistyksen, Taiteen edistämiskeskuksen korutaiteen läänintaiteilija sekä koruteollisuuden ja alan yrittäjien edustajia.

Koulutuksesta valmistuu muotoilijoita. Koulutukseen voi hakea kevään 2019 yhteishaussa.

Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut ovat osa LUT-korkeakouluja. Yhteinen konserni mahdollistaa ainutlaatuisen rajoja rikkovan yhteistyön ja luo selkeän korualan koulutuspolun ylempään amk-tutkintoon asti. AMK-tutkinnon suorittaneet muotoilijat ja kuvataiteilijat voivat jatkaa opintojaan Saimaan ammattikorkeakoulussa, jossa järjestetään sekä suomen- että englanninkielistä YAMK-tutkintoon johtavaa kuvataiteen koulutusta. Englanninkielisessä YAMK-koulutuksessa taiteellinen työskentely yhdistetään laserteknologiaan ja 3D-tulostukseen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) kanssa.

 

Lisätietoja:

Yksikön johtaja Essi Pullinen, Muotoiluinstituutti, Lahden ammattikorkeakoulu, 044 7080 446, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulutuspäällikkö Eija Mustonen, kuvataide, Saimaan ammattikorkeakoulu, 040 7633 590, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, Saimaan ammattikorkeakoulu, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It