Saimaan ammattikorkeakoulun englanninkielilisiin koulutuksiin haki tammikuun yhteishaussa ensitietojen mukaan 2032 hakijaa. Hakijoista 466 valitsi Saimaan ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen.

Hakijoiden määrä nousi merkittävästi edellisvuodesta: vuonna 2017 kansainvälisessä haussa hakijoita oli 1079, joista 335 haki ensisijaisesti Saimaan ammattikorkeakouluun.

Suurin osa hakijoista tulee Euroopan unionin ulkopuolisista maista ja he ovat siis velvoitettuja maksamaan lukuvuosimaksuja.

”Lukuvuosimaksujen voimaantulo aiheutti hakijamääriin pienen laskun viime vuonna, jolloin maksut olivat ensimmäistä kertaa käytössä. Nyt näyttää siltä, että notkahdus on tasaantunut. Suuri hakijamäärä viittaa myös siihen, että olemme onnistuneet asettamaan lukuvuosimaksumme markkinoille sopivalle tasolle”, toteaa rehtori Anneli Pirttilä.

Keskiviikkona päättyneen yhteishaun suurin yksittäinen hakijamaa oli Vietnam, josta ensisijaisia hakemuksia tuli ensitietojen mukaan 99. Määrä on huomattavasti viime vuotta suurempi, sillä vuoden 2017 haussa vietnamilaisia ensisijaisia hakijoita oli 38.

Toiseksi eniten hakijoita tuli tänä vuonna Nepalista (98) ja kolmanneksi eniten Bangladeshista (75). Venäläisiä haki ensisijaisesti Saimaan ammattikorkeakouluun 63.

”Meillä on paljon jo ennestään vietnamilaisia ja venäläisiä opiskelijoita. Nämä maat ovat meidän strategisia kohdemaitamme ja näyttääkin siltä, että maihin kohdennettu työ tuottaa tulosta”, vararehtori Merja Heino sanoo.

Tammikuun yhteishaussa oli haettavana 58 opiskelupaikkaa tekniikan alalle (Degree Programme in Mechanical Engineering and Production Technology), liiketalouteen (Degree Programme in International Business), matkailu- ja ravitsemisalalle (Degree Programme in Tourism and Hospitality Management) sekä sosiaali- ja terveysalalle (Degree Programme in Nursing).

Haku oli suunnattu pääasiassa Suomen ulkopuolelta tuleville hakijoille. EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden on maksettava lukuvuosimaksua, jonka suuruus bachelor-tutkinnoissa on Saimaan ammattikorkeakoulussa 4 300 € vuodelta. Vuonna 2017 Saimaan ammattikorkeakoulu keräsi maksuja yli 315 000 euroa.

Yhteishaun toinen osa järjestetään maaliskuussa. Maaliskuun haku on tarkoitettu suomalaisille hakijoille. Tuolloin haettavana on 57 opiskelupaikkaa englanninkielisiin koulutuksiin sekä kaikki suomenkielisten koulutusten opiskelupaikat.

 

Lisätietoja:

Vararehtori Merja Heino, 040 760 5533, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It