Saimaan ammattikorkeakoulu käynnistää Imatran toimipistettään koskevan selvityksen. Selvityksen tavoitteena on turvata restonomikoulutuksen säilyminen Etelä-Karjalassa ja toisaalta toteuttaa kuvataiteen koulutusta kestävällä kustannustasolla.

Käynnistyvässä selvityksessä tutkitaan yhdessä henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa kaikki mahdolliset vaihtoehdot toiminnan uudelleenjärjestämiseksi. Yksi selvitettävistä vaihtoehdoista on, että koulutus keskitetään yhdelle kampukselle Skinnarilaan.

Ammattikorkeakoulu toimii tällä hetkellä kahdella kampuksella: Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksella ja Imatralla Linnalan kampuksella. Imatralla sijaitsevat hotelli- ja ravintola-alan sekä kuvataiteen koulutukset. Kampuksella on noin 437 opiskelijaa ja 13 opettajaa. Skinnarilan kampuksella opiskelijoita on noin 2956 ja opettajia 92.

Selvitystyön aloittamisen taustalla on huoli hotelli- ja ravintola-alan restonomikoulutuksen säilymisestä Etelä-Karjalassa. Koulutuksen vetovoima on viime vuosina ollut heikko. Jos kehitys jatkuu, vaarana on, että restonomien koulutus lakkaa Etelä-Karjalassa kokonaan.

”Haluamme jatkossakin taata restonomikoulutuksen toteutumisen maakunnassa. Selvitämme nyt Skinnarilan kampuksen laajempien palveluiden sekä isomman opiskelijayhteisön tarjoamat mahdollisuudet”, ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä sanoo.

Kuvataiteen osalta selvitetään, kuinka tilakustannuksiin saataisiin säästöjä. Tällä hetkellä kuvataiteen koulutuksen tilakustannukset Imatralla ovat kestämättömän suuret. Mikäli toimittaisiin yhdellä kampuksella, tilakuluissa pystyttäisiin todennäköisesti säästämään merkittäviä summia ja resursseja voitaisiin suunnata aikaisempaa enemmän opetukseen.

”Toivomme, että selvityksen yhteydessä voisimme miettiä ammattikorkeakoulun Imatran kiinteistöjen jatkokäyttöä yhdessä Imatran kaupungin kanssa”, Pirttilä sanoo.

Selvitystyön aikana tullaan käymään keskusteluja henkilökunnan kanssa. Myös opiskelijoiden näkemykset asiaan sekä mahdollisen muutoksen vaikutukset opiskelijoihin selvitetään.

Selvitystyön yhtenä mahdollisuutena on, että henkilöstö siirtyy Imatralta Lappeenrantaan. Tämän vuoksi osana selvitystä käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut. Käynnistettävässä selvityksessä ja niihin liittyvissä neuvotteluissa tutkitaan yhdessä henkilökunnan kanssa kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja hyvän lopputuloksen löytämiseksi. Tarkoituksena ei ole etsiä säästöjä henkilöstökuluista eikä kukaan ole mahdollisen muutoksen myötä menettämässä työpaikkaansa.

Selvitystyö aloitetaan välittömästi ja saatetaan valmiiksi 19.3. mennessä. Syksyllä 2018 aloittavat opiskelijat aloittavat opiskelunsa joka tapauksessa Imatralla. Jos selvityksessä päädytään keskittämään toiminta Skinnarilaan, se tapahtuu aikaisintaan vuonna 2019. Aikataulu tarkentuu selvitystyön aikana.

 

Lisätietoja:

Rehtori Anneli Pirttilä, 040 766 4807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It