MOS18 (Masters of Saimaa) on kahdeksan Saimaan ammattikorkeakoulusta huhtikuussa 2018 valmistuvan kuvataiteilijan (YAMK) lopputyönäyttely. Mukana ovat Piela Auvinen (Hattula), Marja Hirvinen (Helsinki), Risto Kajo (Jyväskylä), Ming-Miao Ko (Taiwan), Minna Rajala (Lapua), Jenni Sokura (Lappeenranta) sekä Veera Metso ja Eero Viitanen (Imatra).

Näyttely on monipuolinen ja kiinnostava kattaus keskenään hyvin erilaisia, uusia teoksia. Eri ikäiset ja erilaisten teemojen parissa työskentelevät taiteilijat ovat tehneet maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia sekä rakentaneet installaatioita eri materiaaleista. Osaan liittyy myös video, ääni ja teksti.  

Auvisen osallistava installaatio koostuu monista ilmeikkäistä keraamisista naamioista. Kajo maalaa suurikokoisia maalauksiaan myös paikan päällä näyttelytilassa aiheenaan ihminen. Jenni Sokuran installaatioissa eväsleipä toimii käyttöliittymänä arjen valintojen tutkailussa.

Paluu luontokokemuksiin keskisuomalaisesta järvimaisemasta on lähtökohtana Hirvisen öljyliitumaalauksissa. Luontosuhde on myös Kon teosten teemana: “Aion kuvata ihmisen ja luonnon keskinäisyyttä: Olemme kaikki lihaa, olemme kaikki maata”, hän kuvaa työskentelyään.

Viitanen käsittelee maalauksissaan eksistenssikauhun kokemusta. Rajala työskentelee OODIDOO -ryhmässä Jaana Kortelaisen (Tampere) ja Hilkka-Liisa Vuoren (Espoo) kanssa. Monitaiteinen ryhmä tutkii näkymättömän läsnäolon luonnetta ja tekee kuvaa kollektiivisesti äänimeditaation avulla maalaten. Metson installaatiot kertovat tarinaa matkantaittajasta, joka kulkee kohti hyveitä apunaan opas, kompassi, suoja ja koetinkivi. 

Näyttelyn teokset ovat osa tekijöidensä opinnäytetyötä, jota ovat ohjanneet William Dennisuk, Päivi Eronen, Radoslaw Gryta, Outi Peippo ja Denise Ziegler. Näyttely on tuotettu kuraattori Veikko Halmetojan ohjauksessa. 

Avajaisissa tiistaina 20.3. klo 18.00 on mahdollisuus seurata Risto Kajon työskentelyä.

MOS18 – Masters of Saimaa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1, Helsinki) 21.3.–5 .4.2018. Näyttely on avoinna päivittäin klo 11–17 lukuun ottamatta pitkäperjantaita 30.3.

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Taiteilija Piela Auvinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 044 587 1153

Taiteilija Marja Hirvinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 581 9804

Facebook: www.facebook.com/mastersofsaimaa18/

Instagram: www.instagram.com/mastersofsaimaa/

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 630 0212

Pin It