Saimaan ammattikorkeakoulussa käynnistyy syksyllä 2018 sairaanhoitajien lääkkeenmääräämiskoulutus. Koulutuksen seurauksena sairaanhoitaja voi hakea rajatun lääkkeenmääräämisen erikoispätevyyttä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta.

Sairaanhoitajien lääkkeenmääräämisoikeus mahdollistaa hoitohenkilökunnan osaamisen kokonaisvaltaisen hyödyntämisen sekä tehostaa terveydenhuollon niukkojen resurssien käyttöä.

”Kokemukset lääkkeenmääräämisoikeudesta ovat olleet hyviä. Sosiaali- ja terveysministeriö on selvittänyt asiakkaiden kokemuksia maanlaajuisesti. Selvityksen mukaan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja he kertovat luottavansa sairaanhoitajien ammattitaitoon. Uudistus on myös nopeuttanut asiakkaiden palvelua”, kertoo hoitotyön lehtori Susanna Tella Saimaan ammattikorkeakoulusta.

Toistaiseksi sairaanhoitajat ovat määränneet lääkkeitä pääasiassa terveyskeskusten avovastaanotoilla. Sosiaali- ja terveysministeriö toivoo käytännön laajenevan myös esimerkiksi kotisairaanhoitoon sekä tehostetun palveluasumisen yksiköihin, sillä laajentuessaan käytäntö toisi huomattavia kustannussäästöjä.

Sairaanhoitajilla on ollut mahdollisuus hankkia rajattu lääkkeenmääräämisoikeus noin seitsemän vuoden ajan. Sinä aikana Saimaan ammattikorkeakoulu on järjestänyt lääkkeenmääräämiskoulutuksen kahdesti ja kouluttanut 38 sairaanhoitajaa.

Hakuaika Saimaan ammattikorkeakoulussa ensi syksynä alkavaan lääkkeenmääräämiskoulutukseen on käynnissä parhaillaan. Hakuaika päättyy sunnuntaina 22.4. ja valintakokeet järjestetään toukokuun alussa.

 

Lisätietoja:

Lehtori Susanna Tella, 040 484 2596, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It