Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö lahjoittaa Saimaan ammattikorkeakoululle 80 000 euroa. Lahjoitus on kohdistettu liiketalouden koulutusalalle.

EkspSäätiön tavoite on edistää vaurautta ja tukea alueen hyvinvointia. Ammattikorkeakoululle tehty lahjoitus tukee näitä periaatteita erityisen hyvin, toteaa säätiön toimitusjohtaja Pekka Ryynänen.

”Haluamme tukea ja edistää vaurautta kotiseudullamme. Koulutus on avainasemassa vaurauden synnyssä, ja siksi ammattikorkeakoululle tehtävä lahjoitus tukee tavoitteitamme. Tällä tavalla pystymme lisäksi tukemaan laajasti koko Etelä-Karjalan elinvoimaa.”

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä on kiitollinen merkittävästä lahjoituksesta.

”Iloitsen erityisen paljon siitä, että lahjoituksen tekee merkittävä eteläkarjalainen säätiö. Näin suuri lahjoitus EkspSäätiöltä kertoo siitä, että paikalliset toimijat tunnistavat ja tunnustavat sen työn, jota me täällä teemme”, Pirttilä sanoo.

Summa tullaan käyttämään liiketalouden koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen tavalla, joka hyödyttää myös pankkitoimialaa. Tarkka käyttötarkoitus tarkentuu sen jälkeen, kun varainhankintakampanja vuoden lopussa päättyy.

Saimaan ammattikorkeakoulun maaliskuussa alkanut varainhankintakampanja on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Teknologiateollisuus julkisti maanantaina lahjoituksensa ja nyt EkspSäätiö astui tukijoiden joukkoon ensimmäisenä eteläkarjalaisena lahjoittajana.

Valtio maksaa tämän vuoden aikana saaduista lahjoituksista vastinrahaa ammattikorkeakouluille. Yhdelle ammattikorkeakoululle vastinrahaa voidaan maksaa enintään neljä miljoonaa euroa. Vastinrahallinen varainkeruukampanja päättyy vuoden 2018 lopussa.

 

Anneli ja Pekka Ryynänen netti

Rehtori Anneli Pirttila ja EkspSäätiön toimitusjohtaja Pekka Ryynänen allekirjoittivat lahjakirjan tiistaina.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Ryynänen, EkspSäätiö, 040 552 8406, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rehtori Anneli Pirttilä, Saimaan amk, 040 766 4807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Saimaan ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja 

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, Saimaan amk, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Pin It