Lappeenrantalainen yli 113-vuotias perheyritys Suni Oy lahjoittaa 25 000 euroa Saimaan ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan. Lahjoitus on suunnattu liiketalouden koulutuksen edistämiseen.

Suni Oy on tukenut ammattikorkeakoulun toimintaa jo pitkään Tukkukauppias Elias ja Ville Sunin stipendirahaston kautta. Nyt yhtiö halusi kuitenkin osoittaa tukensa varainkeruukampanjaan.

”Toivomme, että esimerkkimme kannustaisi alueen muitakin yrityksiä talkoisiin. Valtion tuen tuoma vipuvaikutus on merkittävä, joten lahjoitus varainkeruukampanjaan kannattaa myös siksi”, toteaa Suni Oy:n toimitusjohtaja Tapani Suni.

Yhtiön lahjoitus on ensimmäinen yksityisen yrityksen tekemä lahjoitus Saimaan ammattikorkeakoululle.

”Suni Oy on ollut kumppanimme vuosien varrella monessa käänteessä. Yhtiö tukee alueemme elinvoimaa esimerkillisesti ja tämä lahjoitus on yksi esimerkki siitä. Toivottavasti tästä alkaa maanvyöryefekti ja muutkin yritykset lähtevät mukaan kampanjaan”, rehtori Anneli Pirttilä sanoo.

Saimaan ammattikorkeakoulu aloitti varainkeruukampanjan maaliskuussa. Kampanja on alkanut vauhdilla: Teknologiateollisuus julkisti lahjoituksensa viikko sitten maanantaina ja EkspSäätiön lahjoituksesta uutisoitiin viime viikon tiistaina.

Valtio tukee ammattikorkeakoulujen varainhankintakampanjaa vastinrahalla. Yhdelle ammattikorkeakoululle vastinrahaa voidaan maksaa enintään neljä miljoonaa euroa. Vastinrahallinen varainkeruukampanja päättyy vuoden 2018 lopussa.

lahjoitus sunioy

Ville Suni (vas.), Anneli Pirttilä ja Tapani Suni  vierailivat lahjoituksen yhteydessä markkinoinnin opiskelijoiden osuuskuntien työtiloissa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tapani Suni, Suni Oy, 0400 653 366, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rehtori Anneli Pirttilä, Saimaan amk, 040 766 4807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Saimaan ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja  

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, Saimaan amk, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Pin It