Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) etsivät ystäväperheitä kansainvälisille opiskelijoilleen. Ystäväperhetoiminnan kautta opiskelija pääsee tutustumaan syvemmin suomalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Samalla perhe oppii tuntemaan opiskelijan kulttuuria ja pääsee käyttämään kielitaitoaan.

Ystäväperheiksi toivotaan tavallisia eteläkarjalaisia perheitä. Toiminnassa on mukana niin lapsiperheitä, pariskuntia kuin yksin asuviakin. Perheen koolla tai perheenjäsenten iällä ei ole merkitystä, vaan tärkeintä on aito kiinnostus opiskelijaa ja hänen kulttuuriaan kohtaan.

”Tietenkin myös jonkinlainen kielitaito on tarpeen. Perusenglannilla pärjää hyvin, mutta opiskelijaystävän kanssa voi päästä harjoittelemaan myös muita vieraita kieliä”, projektipäällikkö Tanja Karppinen LUT:n opiskelijapalveluista kertoo.

Perheiden ei odoteta järjestävän erityistä ohjelmaa, vaan arkinen yhdessäolo ja tutustuminen riittävät.

”Perheet ja opiskelijat ovat käyneet esimerkiksi kalastamassa, mökkeilemässä tai katsomassa jääkiekkoa. Monet laittavat myös ruokaa yhdessä”, ystäväperhetoimintaa Saimaan ammattikorkeakoulussa koordinoiva Alexandra Karaseva kertoo.

Opiskelijat ovat noin 19–25-vuotiaita ja tulevat eri puolilta maailmaa, esimerkiksi Euroopan, Afrikan ja Aasian maista. He opiskelevat Suomessa joko lukukauden, lukuvuoden tai muutamia vuosia. Perheet ja opiskelijat sovitetaan yhteen molempien toiveiden ja esimerkiksi harrastusten perusteella.

Lisätietoja ja hakulomake ystäväperheeksi löytyy osoitteesta www.lut.fi/ystavaperhe. Hakuaika päättyy maanantaina 10.9. Perheiden ja opiskelijoiden yhdistämisillat järjestetään 25.9. Lappeenrannassa ja 26.9. Imatralla. Yhdistämisillan jälkeen perhe ja opiskelija sopivat tapaamisista itse.

Ystäväperhetoimintaa ylläpitävät Saimaan ammattikorkeakoulu, LUT, Lappeenrannan seurakuntayhtymän oppilaitostoiminta, Imatran seurakunta ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Lisätietoja:

Alexandra Karaseva, Saimaan ammattikorkeakoulu, 040 529 7054, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tanja Karppinen, LUT, 0400 811 233, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedottaja Ilona Pesu, Saimaan ammattikorkeakoulu, 050 475 6717, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It