Saimaan ammattikorkeakouluun haki syksyn yhteishaussa 1884 hakijaa. Hakijoista 615 ilmoitti Saimaan ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen.
 
Haettavana oli yhteensä 160 aloituspaikkaa sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin ja rakennusmestarikoulutukseen. Kaikkiaan ensisijaisia hakijoita oli 3,8 yhtä aloituspaikkaa kohden. Hakijamäärä kasvoi syksyyn 2017 verrattuna. Silloin yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 3,1 ensisijaista hakijaa.
 
Suosituin hakukohde oli ensihoitajakoulutus, jossa yhtä aloituspaikkaa kohden oli noin 8 ensisijaista hakijaa.
 
”Ensihoitaja-, fysioterapeutti- ja sosionomikoulutukset ovat jo pitkään olleet sosiaali- ja terveysalan suosituimpia koulutuksia. Niissä kaikissa hakijamäärät kasvoivat hieman syksyn 2017 hakuun verrattuna”, Saimaan ammattikorkeakoulun vararehtori Merja Heino kertoo.
 
Myös rakennusmestarikoulutuksen hakijamäärä kasvoi viime vuodesta. Pääasiassa jo alalla työskenteleville suunnattuun monimuotototeutukseen haki 3,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.
 
”Hakevien määrä osoittaa selvästi, että rakennusmestarien osaamiselle on kysyntää työpaikoilla”, Merja Heino jatkaa.
 
Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 19.9. Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 29.11. ja opinnot alkavat tammikuussa 2019.
 
Lisätietoja:
Saimaan ammattikorkeakoulu, vararehtori Merja Heino | 040 760 5533, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Pin It