lappeenranta0418 robottitapahtuma H1I2862Mikko Nikkinen tiedotekuva

Lappeenrannassa järjestetään 14.–15.5. valtakunnallinen Innokas2019 ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus. Tapahtumaan osallistuu 700 kouluikäistä lasta, jotka esittelevät ohjelmointi- ja robotiikkataitojaan LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun tiloissa kisapäivinä klo 9–15.

Valtakunnallinen turnaus rantautuu ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan, jossa vuosittain järjestetään lajin alueellisia turnauksia. Kilpailun järjestelyistä vastaavan Saimaan mediakeskuksen Petja Pyykkösen mukaan yleisö on tervetullut seuraamaan turnausta.

– Osallistujat kilpailevat sumopainirobotilla, maanjäristysalueelle lähetettävällä pelastusrobotilla tai esiintymislavalla nähtävillä tanssi- tai teatteriroboteilla. Freestyle-lajin teemana on Greenreality ja siihen voi osallistua ympäristöteemaan liittyvällä vapaamuotoisesti ohjelmoidulla tuotteella.

Uutena lajina turnauksessa nähdään peliohjelmointi, johon oppilaat osallistuvat Unity-, GDevelop- ja Scratch-ohjelmilla tehdyillä tietokonepeleillä.

– Laji sisältää pelin grafiikan, äänien, käyttöliittymän, toimivuuden ja pelillisten elementtien suunnittelun. Peliohjelmointiin osallistuu 30 joukkuetta ja yleisökin pääsee kokeilemaan pelejä.

– Katsojat voivat kisojen aikana myös rakentaa omia robotteja tai tietokonepelejä ja kokeilla ohjelmointitaitojaan Minecraft Edu -pelissä, Pyykkönen sanoo.

Skinnarilan kampuksella järjestettävä turnaus jalkautuu myös muualle Lappeenrantaan. Kiinnostuneet voivat kisapäivinä klo 11–16 käydä rakentamassa sumopainirobotin pääkirjastossa. Satamatorilla puolestaan järjestetään 14.5. klo 18–19 iltajuhla, jossa nähdään taidekoulu Estradin ja robottien yhteinen esitys. Juhlan aikana on mahdollista myös tutustua kisalajeihin.

Turnaukseen ja oheisohjelmaan voi käydä tutustumassa tarkemmin turnauksen verkkosivuilta. Kisoja voi seurata vapaasti ja myös oheisohjelma on maksutonta.

Ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksen järjestää Innokas-verkosto, joka on Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan vetämä valtakunnallinen verkosto. Se on edistänyt lasten ja nuorten ajattelu- ja innovointitaitoja jo yli 10 vuoden ajan.

Lappeenrannassa Innokas-verkostoa koordinoi Saimaan mediakeskus, joka järjestää ohjelmointitoimintaa lapsille ja nuorille yhdessä LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun LUMA-keskus Saimaan kanssa.

Kuva kevään 2018 alueellisista ohjelmointi- ja robotiikkakisoista Lappeenrannasta. Kuvaaja: Mikko Nikkinen.

Lisätiedot

Petja Pyykkönen, Saimaan mediakeskus, Lappeenrannan kaupunki | 040 637 4494, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päivi Porras, LUMA-keskus Saimaa | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Turnauksen verkkosivut: bit.ly\innokas2019

Pin It