Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen ylemmän AMK-koulutuksen opinnäytetyönäyttely Masters of Saimaa – Taiteen Vuoksi avautuu Helsingissä Forum Boxissa 19. kesäkuuta 2019.

Näyttelyssä on mukana kymmenen erilaisista taustoista tulevaa ja uransa eri vaiheissa olevaa taiteilijaa. Opinnäytetöiden ohjaajina toimivat William Dennisuk, Radoslaw Gryta, Ville Huhtanen ja Lotta Pyykkönen. Näyttely on tuotettu kuraattori Veikko Halmetojan ohjauksessa.

Näyttelyn taiteilijat:

Marko Aresalo (Imatra) tutkii puupiirrostekniikalla tehdyissä, värimaailmaltaan pelkistetyissä grafiikanvedoksissaan pelkoa. 

Tuija Hirvonen-Puhakka (Eno) tuo Forum Boxiin kookkaan maalausinstallaationsa. Vapaaottelukehä-nimeä kantavan teoksen tekemiseen on käytetty mm. aiempien opiskeluvuosien aikaisia teoksia polttamalla saatua tuhkaa. 

Ella Kettunen (Lappeenranta) pohtii reviirin käsitettä intarsiateoksissaan ja tuo esiin materiaalinsa eli puun myyttisiä puolia. 

Annamari Kinnunen (Savonlinna) tutkii teoksessaan klassista kuvataiteen menetelmää eli havaintoon pohjautuvaa piirtämistä animaation keinoin. 

Susan Lankinen (Imatra) on yhdistänyt animaatiota ja installaatiota teoksessaan, jossa muovi näyttäytyy elävänä kuolleena.

Saija Lehtonen (Karstula/Nokia) hyödyntää luonnonmateriaalien hengitystä tutkivassa teoksessaan muun muassa sienistä itse tekemäänsä väripigmenttiä. 

Mari Liimatainen (Juva) tuo Forum Boxiin kymmeniä metrejä vedostettua puupiirrosta ja on tutkijataiteilijana kiinnostunut kulttuuriympäristöistä. 

Vicky Maaranen (Nurmijärvi) on kiinnostunut luonnon kiertokulusta ja ihmisestä sen osana. Hänen mehiläisvahamaalauksensa tarjoavat välähdyksiä kuoleman ja syntymän välisestä ajasta. 

Päivi Sormunen (Pirkanmaa) pohtii teoksessaan vallan rakenteita ja on kiinnostunut muodon merkityksestä osana teoksen tarinaa. 

Satu Tani (Pieksämäki) yhdistelee autismikirjolla olevan sisarensa Marian kanssa tehdyssä TraumaWear -teoksessa installaatiota ja performanssia.

 

Masters of Saimaa – Taiteen Vuoksi
Forum Box, Ruoholahdenranta 3 A, 00180 Helsinki

19.6.–14.7.2019, avoinna ti, to, pe klo 12–17, ke klo 12–20, la-su klo 12–16
Avajaiset 18.6. klo 17–19. Tervetuloa!

 

Lisätiedot tiedotusvastaavilta
Satu Tani | 044 2929856, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Annamari Kinnunen | 050 3371047, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It