Saimaan ammattikorkeakoulu (SAIMIA) ja LUT-yliopisto etsivät ystäväperheitä kansainvälisille opiskelijoilleen. Ystäväperhetoiminnan tavoitteena on tutustuttaa kansainvälisiä opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Samalla perheet pääsevät tutustumaan ystäväopiskelijansa kulttuuriin ja käyttämään kielitaitoaan.

Ystäväperheiksi toivotaan kaikenikäisiä ja -kokoisia perheitä aina yksin asuvista suurperheisiin. Ystäväperheinä voivat toimia myös LUT-yliopiston ja SAIMIAn suomalaiset opiskelijat.

”Hakuvaiheessa kysytään muun muassa perheen harrastuksia, ja ystäväperheet ja kansainväliset opiskelijat yhdistetään molempien toiveiden mukaan”, ystäväperhetoimintaa SAIMIAssa koordinoiva Alexandra Karaseva kertoo.

Perheiden ei odoteta järjestävän ystäväopiskelijoilleen erityistä ohjelmaa tai kustantavan heidän menojaan, vaan yhdessäolo ja arkinen tekeminen riittävät. Tärkeintä on aito kiinnostus opiskelijaa ja hänen kulttuuriaan kohtaan.

Ystäväperhetoimintaa ylläpitävät LUT ja SAIMIA yhdessä Lappeenrannan seurakuntayhtymän oppilaitostoiminnan ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön kanssa.

Ystäväperhehaku on käynnissä. 9. syyskuuta 2019 asti, ja perheiden ja opiskelijoiden yhteinen tutustumisilta järjestetään 25. syyskuuta Lappeenrannassa. Tutustumisillan jälkeen perheet ja opiskelijat sopivat tapaamisistaan itse. Hakulomake ja lisätietoja ystäväperhetoiminnasta löytyy osoitteesta lut.fi/ystavaperhe.

Lisätiedot

Kansainvälisen toiminnan sihteeri Alexandra Karaseva, Saimaan ammattikorkeakoulu | 040 529 7054, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Projektipäällikkö Tanja Karppinen, LUT-yliopisto | 0400 811 233, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It