Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy keskiviikkona 4.9.2019. Saimaan ammattikorkeakoulussa (SAIMIA) on tarjolla 185 aloituspaikkaa sosiaali- ja terveysalan AMK-koulutuksissa, rakennusmestarin AMK-koulutuksissa sekä kuvataiteen ylemmässä AMK-koulutuksessa.

Rakennusmestarikoulutukseen voi nyt hakea Lappeenrannan lisäksi myös Lahteen.
”Lahden alueella on ollut kysyntää rakennusalan koulutuksesta. Toivomme, että tällä koulutuksella saadaan tuettua alueen elinvoimaa. Tarjoamme väylän asiantuntemusta vaativiin työtehtäviin henkilöille, jotka jo toimivat rakennusalalla tai jotka ovat sinne hakeutumassa”, toimialajohtaja Kirsi Taivalantti Saimaan ammattikorkeakoulusta kertoo.

Lappeenrannan koulutus on tarkoitettu rakennusalan ammattilaisille, joilla on toisen asteen tutkinto ja työkokemusta alalta. Lahden koulutus on muuntokoulutus, johon voivat hakea aiemmin korkeakoulututkinnon tai -opintoja suorittaneet. Molemmat koulutukset on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa.

Uusi AMK-valintakoe otetaan käyttöön

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet uudistuvat syksyllä, kun ammattikorkeakoulut ottavat käyttöön uuden yhteisen, digitaalisen AMK-valintakokeen. Muutoksen myötä yhdellä valintakokeella voi hakea useisiin eri ammattikorkeakouluihin ja eri koulutuksiin.

”Koe yhdenmukaistaa ammattikorkeakoulujen valintakoekäytäntöjä ja helpottaa opintoihin hakemista, kun hakijan ei enää tarvitse matkustaa useisiin eri valintakokeisiin. Hän voi myös valita, millä paikkakunnalla tekee kokeen”, lehtori Emilia Laapio-Rapi Saimaan ammattikorkeakoulusta kertoo.

Saimaan ammattikorkeakoulun syksyn yhteishaussa AMK-valintakoetta käyttävät sosiaali- ja terveysalan eli ensihoitajan, fysioterapeutin, sairaanhoitajan, sosionomin ja terveydenhoitajan koulutukset. Valtakunnallisesti AMK-valintakokeessa on mukana myös muiden alojen koulutuksia. SAIMIAn rakennusmestarikoulutuksiin ja kuvataiteen ylempään AMK-koulutukseen järjestetään erilliset valintakokeet.

SAIMIAn uudet opiskelijat aloittavat LAB-ammattikorkeakoulussa

Yhteishaun hakuaika alkaa 4.9. kello 8.00 ja päättyy 18.9. kello 15.00. Koulutuksiin haetaan osoitteessa Opintopolku.fi. Opinnot alkavat tammikuussa 2020.

Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 uudeksi LAB-ammattikorkeakouluksi. Syksyn yhteishaussa SAIMIAan valitut uudet opiskelijat aloittavat opintonsa LABin Lappeenrannan kampuksella.

Lisätiedot rakennusmestarikoulutuksista
Toimialajohtaja Kirsi Taivalantti, Saimaan ammattikorkeakoulu | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 517 7702

Lisätiedot muusta koulutustarjonnasta ja AMK-valintakokeesta
SAIMIAn hakusivusto: saimia.fi/haku/fi/syksyn-yhteishaku
Ammattikorkeakouluun-sivusto: ammattikorkeakouluun.fi

Pin It