Ostajana on suomalais-amerikkalainen diplomaattipariskunta, joka jatkaa kartanon taidekäyttöä. Kaupunki vuokraa maapohjan.

Saimaan ammattikorkeakoulu on myynyt Siitolan kartanon ja sen pihassa olevan entisen kuvataideyksikön navetan suomalais-amerikkalaiselle diplomaattipariskunnalle. Ostajat ovat Sinikka ja John Clarkson. Kartanossa jatkuu taiteellinen toiminta ja koulutus. Päärakennuksesta tulee myös pariskunnan koti.

"Joitakin asioita on vielä auki, mutta tulemme kertomaan parin viikon päästä suunnitelmistamme, kun olemme yhdessä mieheni kanssa paikan päällä. Haluamme olla mukana kehittämässä Imatraa", tekstiili- ja kuvataiteilijana tunnettu Sinikka Clarkson kertoo.

Ostaja on erityisen mieleinen ammattikorkeakoululle.

"On todella upeaa, että Siitolan mäen kiinteistöissä jatkuu edelleen taiteen tekeminen ja koulutus ja että me voimme oppilaitoksena olla jatkossakin mukana yhteistyökumppanina tässä toiminnassa", Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Merja Heino toteaa.

Imatran kaupunki omistaa Siitolan kartanon maa-alueen. Lähes 3,6 hehtaarin kokoisen maa-alueen vuokrasopimus siirtyy kaupan myötä uudelle omistajalle vanhoin ehdoin. Nyt siirretty vuokraoikeus on voimassa vuoteen 2027 asti.  Kaupunki on sitoutunut tämänkin jälkeen jatkamaan vuokrasuhdetta.

"Kaupungin kannalta on lottovoitto, että kiinteistö saa uudet omistajat, joilla on halu kehittää paikkaa yritystoiminnan ja erityisesti kansainvälisen koulutuksen saralla. Tämä tuo toivon mukaan Imatralle laajemminkin uudenlaista elinvoimaa", Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka sanoo.

Lisätietoja

Tekstiili- ja kuvataiteilija Sinikka Clarkson, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kiinteistökaupasta:

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Merja Heino, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 760 5533

Maanvuokraussopimuksesta:

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 020 617 2226

Pin It