Venäjälle Pietarin läheisyyteen on rakenteilla uusi rakennusalan turvapuisto. Puiston rakentaminen on osa kansainvälistä Safecon-hanketta, jonka tavoitteena on parantaa rakennustyömaiden työturvallisuutta Suomen ja Venäjän rajan molemmin puolin. Hanketta hallinnoi Saimaan ammattikorkeakoulu (SAIMIA).

Turvapuistossa rakennusalan ammattilaiset ja opiskelijat voivat harjoitella työturvallisuuteen liittyviä asioita turvallisesti ja opastettuna. Rakennustyöt ovat käynnissä parhaillaan ja valmista pitäisi tulla alkuvuoden 2020 aikana.

”Puistoa rakentaa Pietarin valtiollinen arkkitehtuurin ja rakennustekniikan yliopisto. Heidän tavoitteenaan on luoda konsepti, jota voidaan hyödyntää myös muualla Venäjällä”, kertoo SAIMIAn toimialajohtaja Kirsi Taivalantti.

Puiston lisäksi suomalaiset ja venäläiset asiantuntijat kehittävät yhdessä ohjeistuksia ja koulutusmateriaalia työnjohtajille ja johdolle. Tavoitteena on huomioida aikaisempaa paremmin työntekijöiden yksilölliset erot, esimerkiksi kulttuuritausta.

”Työmailla työskentelee nykyisin paljon eri kulttuureista tulevia työntekijöitä. Heidän taustansa vaikuttaa siihen, kuinka he suhtautuvat työturvallisuuteen. Esimerkiksi kypärän käyttäminen on joillekin itsestäänselvyys, toisille ei. Nämä ovat sellaisia asioita, jotka haluamme huomioida uudessa ohjeistuksessa”, Taivalantti sanoo.

Safecon – safed, skilled and productive construction sites -hankkeen toteuttavat Saimaan ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Pietarin valtiollinen arkkitehtuurin ja rakennustekniikan yliopisto sekä Leningradin valtiollinen yliopisto Pushkin. Hankkeen rahoittaa Kaakkois-Suomi – Venäjä rajat ylittävä yhteistyöohjelma CBC 2014–2020 ja sen kokonaisbudjetti on 898 700 euroa. Hanke on käynnissä 1.11.2018–31.10.2021.

 

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Kirsi Taivalantti, Saimaan ammattikorkeakoulu | 040 517 7702, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Projektikoordinaattori Tarja Kovalev, Saimaan ammattikorkeakoulu | 050 322 6790, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It