Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteiseen lasertaideresidenssiin haki 139 taiteilijaa 32 maasta. Residenssiin valitaan 5-10 taiteilijaa.

Projektityöryhmä pitää hakemusten tasoa kovana, mukana on useita tunnettuja taiteilijoita. Haussa on mukana esimerkiksi korutaiteilijoita, videotaiteilijoita, muotoilijoita, puuseppä, arkkitehtejä, tekstiilitaiteilijoita, graafikoita ja kuvanveistäjiä. Valintakriteereinä ovat muun muassa hakijan taiteellinen taso ja projektin kannalta kiinnostava hakemus. Valinnat tehdään huhtikuun aikana.

Hakijoita oli eniten Suomesta, 62 taiteilijaa. Euroopan muista maista hakijoita oli yhteensä 49. Euroopan ulkopuolelta residenssiin haki 28 taiteilijaa, joista puolet oli Pohjois-Amerikasta.

Lasertaideresidenssin tarkoitus on saada taiteilijoita työstämään ja pohtimaan taiteen ja laserteknologian yhteistyön tuomia mahdollisuuksia. Lasertyöstöön liittyvää residenssiä ei ole muualla maailmassa. Residenssi aktivoi taide-elämän lisäksi myös tiede- ja talouselämää. Erityisesti valmistava kuluttajatuoteteollisuus saa sekä tietoa että keinoja hyödyntää taiteilijoiden luovaa osaamista tuotekehityksessään.

Residenssi sijaitsee Lappeenrannan teknillisen yliopiston lasertyöstön laboratorion yhteydessä. Residenssiin voi hakeutua 1-3 kuukauden ajaksi. Työskentelyaika on syyskuusta 2014 kesäkuuhun 2015.

 

Pin It