Saimaan ammattikorkeakoulu otti kummikoulukseen naapurin, Sammonlahden koulun. Lähivuosina luvassa on ainakin kielikylpyjä, liikuntaa, tiedettä ja taidetta.

”LUMA-luokkalaisille fysiologiset mittaukset, 3D-mallinnus, kivet ja robotiikkaa toisivat uusia näkökulmia luonnontieteiden ja matematiikan opiskeluun. Olemme myös suunnitelleet toimintapäivää Imatran kuvataiteen tiloihin. Lisäksi Saimaan amk:n ulkomaalaiset opiskelijat voisivat tulla natiivivieraiksi meidän enkkupainotteiseen luokkamme”, luettelee Sammonlahden koulun rehtori Vesa Raasumaa.

”Yhteistyössä sammonlahtelaiset saavat kansainvälisyyskylpyä meidän opiskelijoiltamme ja meidän opiskelijamme pääsevät tutustumaan suomalaiseen kouluun”, ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä jatkaa.

Pirttilä muistuttaa, että korkeakouluilta edellytetään alueellista vaikuttavauutta, jonka yksi osa on yhteistyö yläkoulujen kanssa.


Kuvassa Mikael Muhli

”Yläkoulun oppilaat alkavat ainakin jo miettiä, minkälaiseen ammattiin ja millaiselle uralle he haluavat. Silloin voi olla hyödyllistä kulkea hetken käsikynkkää korkeakoulun kanssa ja tutustua sen toimintaan. Parhaimmillaan tämä luo heille jonkinlaista siltaa eteenpäin elämään ja antaa meille tietoa yläkoulun oppilaiden toiveista, odotuksista ja heidän maailmastaan yleensä”, Pirttilä kertoo.

”Välillä tuntuu, että oppilaat katsovat jatko-opinnoissa aika kauas, ikään kuin ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolella. On tärkeä näyttää, että ihan kotikulmillakin on hyviä opiskelumahdollisuuksia”, Raasumaa sanoo.

Kummikoulut hakevat uudenlaisia yhteistyön muotoja, jotka aidosti hyödyttävät molempia osapuolia. Oppilaiden ja opiskelijoiden lisäksi yhteistä toimintaan on luvassa myös molempien koulujen henkilöstölle.

Lisätietoja:

Rehtori Anneli Pirttilä, Saimaan ammattikorkeakoulu, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 7664807
Rehtori Vesa Raasumaa, Sammonlahden koulu, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 513 2840

Pin It