Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia vierailevat Saimaan ammattikorkeakoulussa 5.3.2015. Vierailu on osa kuningasparin valtiovierailuohjelmaa, jonka yhteydessä he käyvät myös Lappeenrannassa. Saimaan ammattikorkeakoulussa kuningaspari tutustuu muun muassa koulun opetukseen, projekteihin sekä Skinnarilan yhteiskampuksen toimintaan.

”On hienoa, että saamme kertoa kuningaspareille Saimaan ammattikorkeakoulusta ja suomalaisesta ammattikorkeakoulujärjestelmästä, sillä Ruotsissa vastaavaa ei ole. Meillä on myös ihan konkreettista, kiinnostavaa näytettävää. Kummikoulustamme Sammonlahdesta tulee nuoria esittelemään robotiikkaa, ja toki haluamme näyttää myös sosiaali- ja terveyspuolen korkeatasoista osaamistamme”, sanoo Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä.

”Ruotsin kunniakonsulina täytyy sanoa, että tällainen vierailu on tietenkin aivan ihana”, Pirttilä jatkaa.

Ruotsin kuningasparin kolmipäiväinen valtiovierailu päättyy Lappeenrantaan, jossa tutustutaan Saimaan ammattikorkeakoulun lisäksi Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon. Lappeenrannan kaupunki tarjoaa lounaan Raatihuoneella, ja Ruotsin suurlähetystö järjestää Lappeenrannan teatterissa erityisesti nuorille suunnatun kulttuuritapahtuman. Ohjelmassa on myös vierailut ortodoksiseen kirkkoon sekä UPM:n Kaukaan biojalostamoon.

Valtiovierailuseurueessa ovat mukana Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja opetusministeri Gustav Fridolin sekä yritysjohtajien valtuuskunta.

Lisätietoja: Rehtori Anneli Pirttilä, Saimaan ammattikorkeakoulu, 040 7664807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It