LUMA-keskus Saimaa järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa valtakunnallisen Tämä toimii! -teknologiakilpailun aluetapahtuman. Tapahtuma pidetään keskiviikkona 18.3. klo 9−14 Saimaan ammattikorkeakoululla.

Tämä toimii! -prosessi on toimintamalli teknologian opetukseen alakoulujen 4.−6.-luokkalaisille. Alkuvuoden aikana eri puolilla Suomea 10 000 alakoululaista on rakentanut neljän hengen ryhmissä liikkuvia ja leikittäviä leluja Tampereen LUMATE-keskuksen kouluille toimittamista materiaalipaketeista. Projektin aikana koululaiset ovat yhdistäneet eri oppiaineiden tietoja ja taitoja luovasti käytännön ratkaisuiksi. Alakoululaisilla on kyky nähdä asioita eri tavoin ja ratkaista haasteet ennakkoluulottomasti. 

Tuloksena on syntynyt 2500 liikkuvaa lelua, niiden mainosta ja Tämä toimii! -prosessista kertovaa päiväkirjaa. Kilpailuun osallistuneet koulut ovat valinneet koululleen edustusryhmän, joka osallistuu alueelliseen Tämä toimii! -tapahtumaan. Aluetapahtumia järjestetään yhdeksällä paikkakunnalla eri puolella Suomea.

Lappeenrannan aluekilpailuun osallistuu noin 18 edustusryhmää Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueen kouluista. Tapahtumapäivän aikana eri koulujen Tämä toimii! -ryhmät esittelevät tuotoksensa tuomaristolle ja toisilleen. Aluetapahtuman voittajaksi valittu ryhmä jatkaa Tampere-talossa 5.5.2015 järjestettävään valtakunnalliseen loppuhuipentumaan.

Liikkuvien leikittävien lelujen, mainosten ja päiväkirjojen arvioinnin lisäksi ohjelmassa on koululaisille ja opettajille mukavaa tekemistä ja tutustumista.

Kilpailun toteuttaa valtakunnallisesti LUMA-keskus Suomi, marraskuussa 2013 perustettu suomalaisten yliopistojen LUMA-keskusten katto-organisaatio. LUMA-keskus Suomi on myös kilpailun päärahoittaja. Kilpailua koordinoi valtakunnallisesti Tampereen LUMATE-keskus. Lappeenrannan aluekilpailun järjestää LUMA-keskus Saimaa, joka on Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteinen toimintamalli.

Lisätietoja:

www.lumate.fi/tamatoimii

Valtakunnallinen tapahtuma ja osallistuvat koulut:

Tampereen LUMATE-keskus
Susanna Petäjistö, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  ja
Sanna Kivimäki Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aluetapahtuma:

LUMA-keskus Saimaa

LUT: Satu Tähkä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , p. 050 431 3799
Saimaan AMK: Kaisa Liukko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , p. 040 168 9460

Pin It