Saimaan ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutusohjelmiin haki yhteishaussa 1631 uutta opiskelijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 451 yhteensä 39 eri maasta. Määrä on lähes viime vuoden tasolla: vuonna 2015 englanninkieliseen koulutukseen oli 460 ensisijaista hakijaa.

Eniten ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna Vietnamista, josta hakemuksia tuli 175. Määrä on lähes kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna: vuoden 2015 haussa 93 vietnamilaista haki Saimaan ammattikorkeakouluun ensisijaisena hakijana. Suurin osa vietnamilaisista haki hotelli- ja ravintola-alan koulutukseen (Tourism and Hospitality Management).

Suomalaisten hakijoiden määrä nousi viime vuoteen verrattuna. Suomalaisia ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna 32, viime vuonna 26. Venäläisten määrä puolestaan jatkoi laskuaan: tänä vuonna ensisijaisia hakemuksia saapui Venäjältä 90, kun viime vuonna määrä oli 97.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa oli haussa englanninkielisen koulutuksen opiskelupaikat. Toinen yhteishaku järjestetään 16.3.-6.4., jolloin haussa ovat paikat suomenkieliseen koulutukseen.  Ensisijaisten hakijoiden määrät varmistuvat huhtikuussa sen jälkeen, kun suomenkielisen koulutuksen hakuaika on päättynyt

Saimaan ammattikorkeakoulun englanninkielisen koulutuksen yhteishaussa oli haussa yhteensä 90 opiskelupaikkaa tekniikan (Degree Programme in Mechanical Engineering and Production Technology), liiketalouden (Degree Programme in International Business) sekä hotelli- ja ravintola-alan (Degree Programme in Tourism and Hospitality Management) koulutuksiin. Englanninkieliseen koulutukseen valittavat opiskelijat aloittavat opintonsa syksyllä.

 

Lisätietoja:

Koulutussuunnitelija Mirva Viiru, 0400 290 422, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opetuksesta vastaava vararehtori Merja Heino, 040 760 5533, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It