Saimaan ammattikorkeakoulu oli Suomen seitsemänneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu kevään yhteishaussa. Vetovoimaisempia olivat ainoastaan kolme pääkaupunkiseudulla toimivaa ammattikorkeakoulua sekä Tampereen, Jyväskylän ja Turun ammattikorkeakoulut.

Saimaan ammattikorkeakoulu kasvatti 20,1 % vetovoimaansa kevään 2013 yhteishaussa. Ammattikorkeakouluun oli ensisijaisia hakijoita yhteensä 1502, eli 252 enemmän kuin viime vuonna. Kaikkiaan hakijoita oli 3903, ensisijaisia hakijoita oli 4,62 yhtä aloituspaikkaa kohti.

—Tämä suorastaan erinomainen tulos yhteishaussa vetää nöyräksi. Jossain olemme onnistuneet, kun nuoret äänestävät jaloillaan meidän suuntaamme. Opetuksemme laatu ja uuden kampuksemme mainiot mahdollisuudet sekä opintoihin että vapaa-ajan harrastustoimintaan ovat ilmeisesti vakuuttaneet nuoret hakijat. Olemme iloisia siitä, että nuoret ovat luottaneet meihin ja teemme varmasti parhaamme ollaksemme luottamuksen arvoisia, lupaa rehtori Anneli Pirttilä.

Eniten hakijoita oli sosiaali- ja terveysalan ja liiketalouden koulutusohjelmiin.  Lähes kaikkien koulutusohjelmien hakijamäärä kasvoi selvästi edelliseen vuoteen verrattuna.

Lisätietoja:

Rehtori Anneli Pirttilä, p. 040 766 4807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opintopäällikkö Anna-Maria Ylä-Jussila, puh. 040 746 8631,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It