Imatran Yhteislukion ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyön tuloksena syntynyt lukiolaisille tarkoitettu matkailulinja on nyt toista vuotta käynnissä. Tavoitteena on lisätä matkailun opetuksen kiinnostavuutta Etelä-Karjalan alueella ja erityisesti imatralaisten lukiolaisten keskuudessa. Oppilaat suorittavat lukion ohella opintoja ammattikorkeakoululla ja tutustuvat samalla matkailu- ja ravitsemisalaan.

Tänä keväänä yhdellä opintojaksolla tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä Imatra Big and festivaalin kanssa. Lukiolaisen ideasta liikkeelle lähtenyt tapahtumaketju tuo Imatralle tulevaisuuden tähden – Isac Elliotin.

Isac Elliot, nouseva espoolainen nuorisoartisti esiintyy Imatran Big Band festivaalilla 30.6.2013. Konsertin markkinointiin osallistuu kymmenen lukiolaista osana Saimaan ammattikorkeakoulun järjestämää Festivaalien markkinointi -opintojaksoa. Tällä opintojaksolla oppiminen tapahtuu käytännön tekemisen kautta. Lukiolaiset ovat mukana ideoimassa ja toteuttamassa konsertin markkinointia.

Opettajana opintojaksolla toimii lehtori Ilkka Lehtola. Lehtolan mukaan yhtenä tavoitteena on ottaa oppilaat mukaan festivaalin käytännön markkinointi- ja viestintätyöhön osana Isac Elliotin konsertin toteutusta. Tavoitteet ovat toteutuneet hyvin ja oppijat ovat olleet aidosti innostuneita. ”Erityisen hyvin on toteutunut se, että oppilaat löytävät markkinoinnin kohderyhmät ja osaavat hyödyntää nuorison suosimia viestintätapoja, kuten sosiaalista mediaa”, kertoo Ilkka Lehtola.

Myös lukiolaiset ovat olleet tyytyväisiä opintojakson toteutukseen. Heidän mielestään on ollut tärkeää päästä itse suunnittelemaan ja tekemään markkinointia monipuolisesti. Oppilaat ovat osallistuneet julisteiden ja flyereiden suunnitteluun ja levitykseen. Lisäksi he ovat markkinoineet konserttia mm. vierailemalla kouluissa, katutapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa.

Mainiona todisteena markkinoinnin osaamisesta voi pitää oppilaiden laatimaa lehdistötiedotetta ja järjestämää lehdistötilaisuutta.

Lisätietoja:
lehtori Ilkka Lehtola
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 585 4044

Pin It