Miltä Imatra näyttää taideopiskelijoiden silmin? Vastauksen antaa Linnalan kampuksella esillä oleva kansainvälinen näyttely. Näyttelyssä on esillä 14 Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevan taideopiskelijan kasvokuva sekä näkemys lempipaikastaan kaupungissa.

Näyttely on pystytetty liettualaisen valokuvaajan Petras Saulenasin johdolla. Saulenas opettaa valokuvausta liettualaisessa Kauno Kolegija -ammattikorkeakoulussa.

”Vierailin Saimaan ammattikorkeakoulun kansainvälisellä viikolla lokakuussa. Ohjasin viikon aikana työpajaa, jonka aluksi halusin kuvata kaikki osallistujat. Siitä ajatus lähti”, Saulenas kertoo.

Työpajan aluksi Saulenas kuvasi jokaisesta opiskelijasta potretin. Opiskelijat puolestaan valitsivat lempipaikkansa Imatralta tai Linnalan kampukselta ja kuvasivat sen Saulenasin opastuksella.

Suomalaisten opiskelijoiden lempipaikat löytyivät luonnosta, vaihto-opiskelijoiden Linnalan kampukselta.

”Mukana on erilaisia ihmisiä ja erilaisia kuvia. Kuvista näkee mielenkiintoisella tavalla sen, miten eri tavoin ihmiset näkevät Imatran.”

Näyttelyn kuvat ovat esillä valaistuissa laatikoissa. Esitystapa yhdistää nykyajan ja perinteisen valokuvan, Saulenas sanoo kuvat ovat valaistuja samoin kuin sähköisellä näytöllä, mutta kuitenkin oikeita valokuvia.

Laatikot Saulenas rakensi itse.  Hän tuli myös itse pystyttämään näyttelyn Linnalan kampukselle.

Näyttely on esillä Linnalan kampuksella (Tietäjänkatu 5, Imatra) toistaiseksi. Liitteenä oleva kuva on vapaasti käytettävissänne. Kuvaaja on Petras Saulenas. Saulenas itse on neljännessä kuvassa vasemmalta.

 

Lisätietoja:

Valokuvaaja Petras Saulenas, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pajamestari Ville Rossi, Saimaan amk, 040 756 0773, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, Saimaan amk, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It