Saimaan ammattikorkeakouluun riitti hakijoita lukuvuosimaksuista huolimatta. Tänään päättyneessä yhteishaussa ensisijaisia hakijoita oli ensitiedon mukaan 335. Vuonna 2016 ensisijaisia hakijoita oli 362. Kaiken kaikkiaan Saimaan ammattikorkeakouluun haki tammikuun haussa 1 079 henkilöä.

Koko maassa yhteishakuun osallistui alustavien tietojen mukaan lähes 6 000 ensisijaista hakijaa.

EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat opiskelijat joutuvat maksamaan lukuvuosimaksua tästä vuodesta alkaen. Ennakkoon lukuvuosimaksujen odotettiin tiputtavan hakijamääriä Saimaan ammattikorkeakoulussa enemmän.

”On vaikeaa sanoa, kuinka suurta osuutta lukuvuosimaksut näyttelevät hakijamääriemme muutoksissa. Alustavan tarkastelun perusteella näyttää kuitenkin siltä, että meillä lukuvuosimaksut on onnistuttu asettamaan realistiselle tasolle”, Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä toteaa.

Saimaan ammattikorkeakoulussa bachelor-tutkinnon lukuvuosimaksu on 4 300 euroa, josta opinnoissaan menestyvät opiskelijat voivat kattaa stipendillä jopa 100 prosenttia. Valtakunnallisesti bachelor-tutkintojen lukuvuosimaksut vaihtelevat 4 000 ja 12 000 euron välillä.

Tänä vuonna suurin yksittäinen hakijamaa Saimaan ammattikorkeakouluun oli Venäjä. Venäläisiä ensisijaisia hakijoita on päättyneessä haussa 61. Viime vuonna ensisijaisia hakijoita oli Venäjältä 90. Koko maassa venäläisiä hakijoita oli tänä vuonna ensitietojen mukaan 185. Noin kolmannes venäläisistä hakijoista haki siis Saimaan ammattikorkeakouluun.

Toiseksi eniten hakijoita oli Saimaan ammattikorkeakouluun Vietnamista, josta hakemuksia tuli 38. Määrä on huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna, jolloin vietnamilaisia hakijoita oli poikkeuksellisen paljon, 175. Vuonna 2015 vietnamilaisia hakijoita oli 93.

”Olen erityisen iloinen siitä, että hakijoita tulee meille paljon sellaisista maista, joista hakijat myös oikeasti tulevat opiskelemaan. Joistain maista voi tulla ajoittain paljonkin hakemuksia, mutta hakijat eivät saa esimerkiksi viisumia eivätkä siten voi opiskella meillä”, Pirttilä sanoo.

Suomalaisia ensisijaisista hakijoista oli 27.

Saimaan ammattikorkeakoulussa haussa oli kaiken kaikkiaan 90 opiskelupaikkaa tekniikan alalle (Degree Programme in Mechanical Engineering and Production Technology), liiketalouteen (Degree Programme in International Business) ja matkailu- ja ravitsemisalalle (Degree Programme in Tourism and Hospitality Management). Eniten ensisijaisia hakijoita oli tekniikkaan, jossa yhtä opiskelupaikkaa havittelee yli 4 ensisijaista hakijaa.

”Tekniikan suosiota voi selittää osaltaan koulutukselle viime keväänä myönnetty kansainvälinen laatuleima”, Pirttilä arvioi.

Tänään päättyneessä yhteishaussa oli haettavana opiskelupaikkoja Saimaan ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin. Suomenkielisten koulutusten yhteishaku alkaa maaliskuussa.

 

Lisätietoja:

Rehtori Anneli Pirttilä, 040 766 4807, anneli.pirttilä@saimia.fi

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It