Kuvataiteen opiskelijat työstävät taideteosta K-Citymarket Imatran tyhjässä liiketilassa. Joukko Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijoita on jo reilun kahden viikon ajan suunnitellut ja toteuttanut teoksia avoimessa tilassa, jossa aikaisemmin toimi apteekki.

Tilassa syntyvät teokset yhdistävät taidemaalauksen ja tilataiteen. Työskentely on osa Maalaus tilassa -kurssia. Kurssin lähtökohtana on pohtia sitä, mitä maalaus voi olla, kun se ei enää ole perinteinen kaksiulotteinen taideteos.

Opiskelijat työstävät aihetta ryhmissä. Ideointi on ollut vapaata ja aihetta on pohdittu avoimesti yhdessä. Kukin ryhmä valmistaa oman teoksen, mutta lopulta kaikki teokset muodostavat tilaan yhden kokonaisuuden.

”On tärkeää, että opiskelijat tottuvat työskentelemään yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa ja jakamaan ideansa muiden käyttöön”, kurssia ohjaava kuvataiteilija Aura Hakuri kertoo. Hakuri toimii Saimaan ammattikorkeakoulussa vierailevana opettajana.

Teos valmistuu ensi viikon aikana. Värissä ja tiloissa -näyttelyn avajaisia vietetään K-Citymarket Imatran liiketilassa torstaina 6.4. klo 17–19.

 

Lisätietoja:

Kuvataiteilija Aura Hakuri, 050 571 7622, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It