Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteinen LUMA-keskus Saimaa järjestää yläkoulu- ja lukioikäisille suunnattuja tiedeleirejä kesäkuussa Lappeenrannassa. Leirien lisäksi tarjolla on myös lukiomatematiikkaan valmentava kesäkurssi.

Tiedeleireillä tutustutaan tänä kesänä biomekaniikkaan, tietotekniikkaan peliohjelmointi-twistillä sekä matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan metsäteollisuuden näkökulmaa painottaen. Leirit järjestetään kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla. 

"Kurssit antavat luonnontieteistä ja matematiikasta kiinnostuneille laajan näkökulman tieteen soveltamisesta ja tutkimuksesta sekä kurkistuksen yliopiston maailmaan ja uuteen tietoon nojaaviin ammatteihin. Nämä ovat hyviä eväitä kaikille LUMA-aloille aikoville" sanoo LUMA-keskus Saimaan koordinaattori Leena Ikonen.

Biomekaniikan leirillä harjoitellaan biologisten järjestelmien tutkimista mekaniikan avulla ja tehdään erilaisia mittauksia sekä analyysejä. Osallistujat pääsevät tutkimaan esimerkiksi hyppyjen, kävelyn ja juoksun reaktiovoimia, tasapainoa sekä kehon painopistettä ja vipujärjestelmää. Ilmoittautuminen leirille on käynnissä ja päättyy sunnuntaina 30.4.

Tietotekniikan leirillä perehdytään peliohjelmoinnin ja –kehityksen alkeisiin. Leirillä käydään läpi ohjelmoinnin perusteita ja työkaluja sekä edetään vaihe vaiheelta pelin suunnittelussa kohti pelin toteutusta. Lierin aikana tutustutaan myös 3D-malleihin, animaatioihin, ääniefekteihin ja pelien fysiikkaan.

Biomekaniikan ja tietotekniikan leirit järjestetään Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan maakuntarahaston tuella.

Green Camp -leirillä puolestaan tehdään laboratorioharjoituksia, jotka syventävät opiskelijan osaamista matematiikasta, fysiikasta ja kemiasta, kestävää kehitystä unohtamatta. Leiri on Stora Enson tukema ja esittelee metsäteollisuuden teemoja. Kurssin suorittaneet ovat etusijalla Stora Enson Imatran ja Anjalankosken kesätyö- ja harjoittelupaikkojen haussa, jos aloittavat alan opinnot.

Ilmoittautuminen Green Camp - ja tietotekniikan leireille on avoinna ja päättyy maanantaina 15.5.

Kurssikohtaiset lisätietiedot ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin löytyvät osoitteesta bit.ly/lumasaimaa-tiedeleirit2017 . Kaikki tiedeleirit ovat maksuttomia ja osallistujia mahtuu mukaan rajallinen määrä.

Lukio-opintoihin valmentava matematiikan kurssi on suunnattu syksyllä lukio-opiskelunsa aloittaville, mutta mukaan mahtuvat myös muut matematiikan haastavaksi kokevat lukiolaiset. Kurssilla käydään läpi koko peruskoulun matematiikan oppimäärän oleellisimmat asiat ja opetellaan soveltamaan matematiikkaa käytännön tilanteisiin. Osallistumismaksu on 80 euroa, mikä sisältää kaikki tarvittavat oppimateriaalit. Kurssille on haettavissa tarveharkintainen stipendi, joka on vähävaraisille tarkoitettu tuki kurssimaksun kattamiseksi. Lisätietoja kurssista: lmvkk.fi .

 

Lisätietoja:

bit.ly/lumasaimaa-tiedeleirit2017

LUMA-koordinaattori Leena Ikonen, 046 923 4523, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It