Janette HolmströmImatran kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulu luovat Imatralle vuoden taiteilija –toimintamallia. Ensimmäiseksi vuoden taiteilijaksi on valittu imatralainen kuvataiteilija Janette Holmström.

Vuoden 2017 kuluessa Holmström suunnittelee ja luo Imatralle julkisen taideteoksen. Teoksen suunnittelu on alkanut ja se on esillä yleisölle elo-syyskuussa.

”Työskentelyssäni lähtökohtina ovat usein aika ja paikka. Tätä teosta olenkin lähtenyt pohtimaan Imatran historian kautta, sillä tällä alueella on kiehtova menneisyys”, kertoo Holmström.

Kaupunkilaiset voivat seurata Holmströmin työn edistymistä Instragram-tilin kautta. Myöhemmin tänä keväänä projektille perustetaan myös blogi.

Vuoden taiteilija on pilottikokeilu. Pilotin tavoitteena on löytää toimintatapa, jonka avulla vuoden taiteilijan valinnasta tehtäisiin kaupunkiin jokavuotinen perinne ja jota voitaisiin toteuttaa myös muissa kaupungeissa.

Tarkoitus on, että vuoden taiteilija valitaan vuosittain. Jatkossa taiteilija voisi olla eri taiteen alojen paikallinen ammattitaiteilija tai ryhmä, esimerkiksi kuvataiteilija, muusikko tai näyttelijä.

"Imatralla on laajasti potentiaalia hyödyntää eri taidesuuntauksia kun pyrimme luomaan viihtyisää ympäristöä kuntalaisille.", sanoo kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs.

Vuoden taiteilija -pilotti liittyy Saimaan ammattikorkeakoulun TaideArt-hankkeeseen.  Imatran kaupunki on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina.

Taiteilijan ansaintamallit, roolit ja toimeentulo (TaideART) kuuden kuvataidetta opettavan ammattikorkeakoulun yhteinen hanke, jonka aikana kehitetään ja pilotoidaan taiteilijoille tuotteistamisen keinoja ja ansaintamalleja yhteistyössä työelämän kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja:

Taiteilija Janette Holmström
p. 050 401 7127

Museonjohtaja Eero Laajo
p. 020 617 6702
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Instagram: https://www.instagram.com/imatran_vuoden_taiteilija2017/

TaideArt-hankkeesta: http://www.taidearthanke.fi/

Pin It