Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) etsivät ystäväperheitä korkeakoulujen kansainvälisille opiskelijoille. Ystäväperhetoiminta antaa ulkomaalaisille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua syvemmin suomalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Perhe puolestaan pääsee tutustumaan uuteen kulttuuriin ja treenaamaan kielitaitoaan.

Ystäväperheenä voi toimia minkä ikäinen tai -kokoinen perhe tahansa. Tärkeintä on, että perhe on aidosti kiinnostunut tutustumaan ulkomaalaiseen opiskelijaan ja hänen kulttuuriinsa. Myös jonkinlainen kielitaito on tarpeen. Perheeltä ei odoteta mitään erityistä ohjelmaa, pelkkä arkinen yhdessäolo ja tutustuminen ovat opiskelijalle suuri elämys ja merkitsevät paljon. Esimerkiksi ulkoilu, kahvittelu tai muu yhteinen ajanvietto riittää hyvin.

Opiskelijat ovat noin 19–25 -vuotiaita ja tulevat ympäri maailmaa, esimerkiksi Afrikan ja Aasian maista. He opiskelevat Suomessa joko lukukauden, lukuvuoden tai muutamia vuosia. Perheet ja opiskelijat sovitetaan yhteen molempien toiveiden mukaisesti. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään tutustumistapahtumassa syksyllä, jonka jälkeen perheet ja opiskelijat sopivat tapaamisensa itse.

Toimintaa ylläpitävät Saimaan ammattikorkeakoulu ja LUT sekä Lappeenrannan seurakuntayhtymän oppilaitostoiminta ja Imatran seurakunta. Tarkempia tietoja ystäväperhetoiminnasta löytyy osoitteesta www.lut.fi/ystavaperhe. Sivulla voi myös täyttää hakemuksen ystäväperheeksi. Hakuaika päättyy keskiviikkona 13.9.

 

Lisätietoja:

Alexandra Karaseva, Saimaan amk, 040 529 7054, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tanja Karppinen, LUT, 0400 811 233, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, Saimaan amk, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It