Ensimmäiset lukuvuosimaksuja maksavat opiskelijat aloittavat opintonsa Saimaan ammattikorkeakoulussa tänä syksynä. Elokuun puoleenväliin mennessä ammattikorkeakoululle on maksettu lukuvuosimaksuja yli 315 000 euroa.

EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden on maksettava lukuvuosimaksu ennen kuin he voivat ottaa opiskelupaikan vastaan.

”Tähän saakka on ollut pieni arvoitus, kuinka suuri osa valituista lopulta vastaanottaa paikan ja maksaa lukuvuosimaksun. Nyt näyttää siltä, että hyvin moni. Se on äärimmäisen hienoa ja kertoo siitä, että opiskelijat haluavat tulla opiskelemaan juuri meille. Myös koulutusviennin kannalta määrä on merkittävä”, sanoo Saimaan ammattikorkeakoulun vararehtori Merja Heino.

Lukuvuosimaksuun velvoitettuja opiskelijoita aloittaa syksyllä kaikissa Saimaan ammattikorkeakoulun englanninkielisissä koulutuksissa: Mechanical Engineering and Production Technology, International Business, Tourism and Hospitality Management sekä International Business Management.

EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden on lain mukaan maksettava lukuvuosimaksuja tästä syksystä eteenpäin. Maksun suuruuden korkeakoulut ovat voineet määritellä itse. Saimaan ammattikorkeakoulussa bachelor-tason tutkinnon lukuvuosimaksu on 4 300 € ja master-tason 5 100 €. Yhteistyökorkeakouluista tulevien double degree –tutkinnon opiskelijoiden lukuvuosimaksu on 1 500 €. Opintojen edetessä opiskelijat voivat hakea stipendiä maksujen kattamiseksi.

 

Lisätietoja:

Vararehtori Merja Heino, 040 760 5533, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Palvelupäällikkö Hanna-Kaisa Parikka, 040 354 3402, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Pin It