Imatran vuoden 2017 taiteilijan Janette Holmströmin teos julkistetaan Imatra-päivän iltana Valtionhotellin kupeessa, Inkerin aukion laidalla.

Kaksimetrinen valoteos pohjautuu Imatran historiaan: se on saanut innoituksensa Valtionhotellin edeltäjästä, 1890-luvulla rakennetusta puisesta hotellista, joka ennätti olla pystyssä vain vuoden ennen kuin tulipalo tuhosi sen.

”Olen tutustunut Imatraan kulkien Vuoksen rantateitä. Näiden reittien varsilta löysinkin teokselle paikan, jolla on paljon tarinoita kerrottavanaan. Teos onkin eräänlainen ikkuna Imatran historiaan”, Holmström kertoo.

Julkistustilaisuus järjestetään lauantaina 26.8. klo 19 Inkerin aukion laidalla (Imatrankoskentie 1, Imatra). Tilaisuudessa taitelija Janette Holmström esittelee teoksen kaupunkilaisille. Avajaispuheen pitää Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm. Tilaisuudessa puhuu myös Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuspäällikkö Eija Mustonen.

Janette Holmström on päivittänyt teoksen tekovaiheista Instragram-tiliä. Tili löytyy täältä (@Imatran_vuoden_taiteilija).

Imatran vuoden taiteilija on pilotti, joka on tuotettu osana maanlaajuista TaideART-hanketta. TaideART on kuuden kuvataidetta opettavan ammattikorkeakoulun yhteinen hanke, jonka aikana kehitetään ja pilotoidaan taiteilijoille tuotteistamisen keinoja ja ansaintamalleja yhteistyössä työelämän kanssa. Hanketta toteuttaa Etelä-Karjalassa Saimaan ammattikorkeakoulu. Imatran kaupunki on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahasto.

 

Lisätietoja:

Taiteilija Janette Holmström, 050 401 7127

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212

Pin It