Saimaan ammattikorkeakoulu on käynnistämässä Uudellamaalla rakennusmestari (AMK) -muuntokoulutuksen työvoimakoulutuksena. Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennusmestareita alan tarpeisiin erityisesti pääkaupunkiseudulle, missä rakennusala tarvitsee lähivuosina poikkeuksellisen paljon osaajia.

Pirkanmaalla vastaavan koulutuksen toteuttaa Tampereen ammattikorkeakoulu.

Koulutuksen rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö. Mukana on viisi suurta rakennusalan yhtiötä: YIT, SRV, Skanska, NCC ja Lujatalo. Rakennusteollisuus RT ry on sitoutunut koulutukseen. Yritykset osallistuvat opiskelijavalintaan ja työllistävät koulutukseen valitut opiskelijat.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää teoriaopetuksen lisäksi runsaasti työssäoppimista. Työssäoppiminen toteutetaan palkallisena. Koulutukseen hakeutuvilta edellytetään alalle soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Opiskelu kestää noin kaksi vuotta.

”Etenkin suurissa kasvukeskuksissa on pula rakennusalan työnjohdon osaajista. Tämä koulutus on yksi vastaus osaajapulaan. Rakennusmestareiden kouluttaminen monimuotokoulutuksena on meille tuttua ja olen hyvin iloinen siitä, että saimme tämän koulutuksen toteuttamisen vastuullemme”, sanoo koulutuspäällikkö Kirsi Taivalantti Saimaan ammattikorkeakoulusta.

Haku koulutukseen on käynnissä. Hakeminen tapahtuu TE-palveluiden kautta.

Alkava koulutus on pilotti, jonka mahdollistaa kesällä 2017 voimaan tullut lakimuutos. Lakimuutoksen perusteella korkeakoulututkinnon suorittaneille voidaan tuottaa uuteen tutkintoon johtavaa koulutusta työvoimakoulutuksena. Tämä mahdollistaa osaajien kouluttamisen tavallista nopeammalla tahdilla.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote koulutuksesta. Lisätietoja koulutuksesta löytyy Saimaan ammattikorkeakoulun internetsivuilta.

 

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Kirsi Taivalantti, 040 51 777 02, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedottaja Jonna Mielonen-Jumisko, 040 630 0212, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pin It