Yli 70 korkeakoulujen opettajaa ja muuta asiantuntijaa 17 eri maasta kokoontui Saimaan ammattikorkeakoulun kansainväliselle viikolle syyskuun lopussa.

Maanantai-iltana saapuneet vieraat tutustuivat toisiinsa tervetuliaisillallisella Saimaan aalloilla. Viiden päivän aikana osallistujat osallistuivat useaan työpajaan, pitivät oppitunteja ja jakoivat kokemuksia.


Kuva: Jonna Mielonen-Jumisko

Viikko oli antoisa, sanoo Venäjän Ural Federal Universitystä Venäjän Jekaterinburgista saapunut Aleksey Zaitsev.

”Meiltä on tulossa keväällä ensimmäistä kertaa vaihto-opiskelijoita tänne. Tulin katsomaan käytännössä, mitä heille tarjotaan”, Zaitsev sanoo.

Hän on näkemäänsä tyytyväinen. Tilat ovat modernit ja vastaanotto on ollut hyvin ystävällinen.

Samaa mieltä on Campus 02 Fachhochschule der Wirtschaft Grazista tullut Bettina Sommer.

Hän vastaa omassa korkeakoulussaan muun muassa opetustyön käytännön järjestelyistä. Niihin hän halusi päästä tutustumaan myös Saimaan ammattikorkeakoulussa.

”Haluaisin nähdä, kuinka laaditte esimerkiksi lukujärjestykset. Myös tenttien järjestäminen kiinnostaa”, Sommer kertoo.

Yksi syy Suomeen saapumiseen oli tietysti myös verkostoituminen. Siihen kansainvälinen viikko tarjosi mainiot mahdollisuudet.

”Esimerkiksi tervetuliaisillallinen Saimaalla oli todella hyvä tilaisuus”, Sommer kertoo.


Kuva: Jukka Matikainen

Myös torstai-iltana järjestetty jäähyväisillallinen Linnalan kampuksella keräsi kiitosta. Illallisen valmisti kymmenkunta restonomiopiskelijaa, ja opiskelijat vastasivat myös salista.

Illallisen valmistus ja tarjoilu oli elämys myös opiskelijoille.

”Illallisen jälkeen näkyi tyytyväisiä opiskelijoita. Kokemus oli hieno, kun meidät vielä kutsuttiin erikseen saliin kiitettäväksi”, opiskelijoita ohjannut lehtori Jukka Moilanen kiittää.

Restonomiopiskelijat hemmottelivat kansainvälisiä vieraita jo aikaisemmin viikolla, kun joukko kolmannen vuoden opiskelijoita järjesti Linnalan vieraille elämysillallisen Siitolan kartanon pihalla.

Illallinen oli elämys niin vieraille kuin opiskelijoille.

Pin It