Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko

Saimaan ammattikorkeakoulun ja saksalaisen Würzburg-Schweinfurtin ammattikorkeakoulun (FHW-S) opiskelijat kokoontuivat lokakuussa Skinnarilan kampuksella Lappeenrannassa. Alkamassa oli kahden korkeakoulun yhteinen kurssi, jonka aikana liiketalouden ja IT-alan opiskelijat työstäisivät projekteja yritysasiakkaille.

Lokakuun Skinnarilan vierailullaan opiskelijat muodostivat ryhmät ja aloittivat yrityksiltä saatujen tehtävien työstön.

”Tämä on ollut todella mielenkiintoista”, kertoi it-alaa opiskeleva Lukas Ziesle.

”Ryhmämme työstää projektia MyTheresa.com –verkkokaupalle. Tavoitteena on muodostaa konsepti sovelluksesta, jota yritys voisi käyttää Kiinan markkinoilla. Tiimissämme on eri alan opiskelijoita sekä Saksasta että Suomesta. Yksi meistä on lisäksi ollut harjoittelussa Kiinassa. Kun yhdistämme kaikkien meidän osaamisemme, saamme aikaan parhaan tuloksen.”

Saimaan ammattikorkeakoulu ja FHW-S ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vuosien ajan. Opettajat ovat vierailleet luennoimassa toistensa korkeakouluissa.  Opiskelijoille yhteisiä kursseja ei kuitenkaan ole aikaisemmin juurikaan järjestetty.

Syksyn kurssille osallistui 11 International Business -opiskelijaa Saimaan ammattikorkeakoulusta. Tulijoita olisi ollut enemmänkin, kertoo Saimaan ammattikorkeakoulun lehtori Emmi Maijanen.

”Opiskelijamme ovat olleet todella motivoituneita. Heistä on myös huomannut, että he ovat todella valmiita työskentelemään kansainvälisessä tiimissä ja tekemään tämän tyyppistä projektityötä.”

Syksyn aikana molempien korkeakoulujen opiskelijat työstävät projektejaan ja pitävät yhteyttä sähköisten välineiden, esimerkiksi Facebookin avulla.

Joulukuussa Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijat matkustavat Würzburgiin viimeistelemään projektit. Silloin töiden tulokset esitellään myös saksalaisille yritysyhteistyökumppaneille sekä muille opiskelijoille.

Lue lisää: delfinfhws.wordpress.com

Pin It