Teksti ja kuva: Jonna Mielonen-Jumisko

Antti Papinniemi opiskelee Saimaan ammattiopisto Sampossa toista vuotta koneenasentajaksi sekä suorittaa kaksoitutkintoa Kimpisen lukiossa. Kun tuli aika etsiä ensimmäinen työssäoppimispaikka, Antti suuntasi katseensa Saimaan ammattikorkeakouluun.

”Suunnittelen jatko-opintoja ja ajattelin, että harjoittelu ammattikorkeakoulussa antaisi myös tietoa siitä, millainen jatko-opiskelupaikka tämä voisi olla.”

Antti suorittaa työssäoppimisjaksoaan ammattikorkeakoulun tekniikan laboratorioissa. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja sellaisia, mitä hän osasi odottaakin.

”Olen seurannut työkavereiden työskentelyä ja auttanut heitä. Laboratoriot ovat pian muuttamassa, joten paljon työtehtäviä on liittynyt muuton suunnitteluun ja valmisteluun.”

Antti on päässyt myös käyttämään ammatillista osaamistaan. Yksi työtehtävä liittyi esimerkiksi ammattikorkeakoulun mittaustekniikan kurssiin. Kurssille tarvittiin erilaisia kappaleita, joiden avulla opiskelijat voisivat harjoitella mittaamista. Antti sai tehtäväkseen suunnitella ja toteuttaa kappaleet.

”Sain itse vaikuttaa siihen, millaisia kappaleita tein ja kuinka ne valmistin. Opin myös käyttämään suunnitteluohjelmistoa, mikä on ekstraa opintoihini.”

Saimaan ammattikorkeakoulu on monella tapaa erilainen paikka harjoittelulle. Antin luokkakaverit ovat työssäoppimassa paikallisissa alan yrityksissä.

”He vetävät joka aamu päällensä haalarit ja turvakengät ja tekevät käytännön työtä. Minäkin olen päässyt käyttämään käsiäni, mutta sen lisäksi olen saanut tehdä myös muuta. Minulle tällainen sopii.”

Entä onko harjoittelujakso selkeyttänyt Antin jatko-opintosuunnitelmia?

”Jonkin verran. Ammattikorkeakoulussa tehdään asioita käsin mutta opiskellaan myös teoriaa, ja se yhdistelmä on minulle sopiva. Vaikuttaa myös siltä, että koneenasentajan tutkinnosta olisi luontevaa jatkaa konetekniikan insinööriopintoihin. Ammatillista osaamista pystyisi hyödyntämään eivätkä asiat olisi kokonaan vieraita.”

Pin It