Kauppiasura oli Oskari Penttisen mielessä pienestä pitäen. Kipinä syntyi jo pikkupoikana, sillä hänen vanhempansa ja isovanhempansa toimivat K-kauppiaina vuosikymmenten ajan.

Kun Oskari ryhtyi pohtimaan lukionjälkeistä opiskelupaikkaansa, tavoite oli siis selvä: hän haluaisi kauppiaaksi. Tradenomiopintoihin Saimaan ammattikorkeakouluun hän haki, koska koulutus tuntui järkevältä polulta kauppiaaksi.

Oskari aloitti opintonsa vuonna 2010 ja valmistui kolme ja puoli vuotta myöhemmin.

Sen jälkeen urakehitys oli nopeaa: ensin hän johti vanhempiensa omistamaa kauppaa kolmen vuoden ajan. Vuonna 2017 hän ryhtyi yrittäjäksi ja pyörittää nyt omaa K-Supermarketia Lappeenrannassa, muutaman kilometrin päässä Saimaan ammattikorkeakoulusta.

Kauppiaanuralle tradenomiopinnot antoivat juuri oikeanlaisen pohjan, Oskari sanoo.

”Opintojen aluksi käydään läpi yleissivistävät liiketalouden perusteet. Sen jälkeen erikoistutaan. Minä valitsin laskentatoimen, sillä taloushallinto on aina kiinnostanut minua.”

Oskari toimii kaupassaan yrittäjänä. Tradenomitutkintoa parempaa pohjaa yrittäjäksi ei voisi toivoa, hän sanoo nyt.

”Tradenomikoulutus on hyvin käytännönläheistä, asiat eivät jää teoriatasolle vaan niitä sovelletaan heti käytäntöön. Lisäksi kannattaa muistaa, että tutkinto ei sulje pois jatko-opintoja: jos esimerkiksi opiskelu yliopistossa kiinnostaa, tradenomitutkinnon jälkeen jatkaminen kauppatieteen maisteriksi onnistuu hyvin.”

Oskari itse ei ole jatko-opintoja suunnitellut ainakaan toistaiseksi. Nyt hän panostaa kaiken kauppansa ja uransa kehittämiseen.

”Haluan tehdä kaupastani sellaisen, että se palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.”

Pin It