Hanna Niskanen aloitti sairaanhoitajaopinnot Saimaan ammattikorkeakoulussa syksyllä 2015 ja pisti töpinäksi: pari vuotta myöhemmin kädessä olivat sairaanhoitajan paperit ja edessä työnhaku.

Työpaikka löytyi ahkeran hakemisen seurauksena Töölön sairaalasta Helsingistä. Siellä Hanna työskentelee ortopedian ja traumatologian vuodeosastolla. Työnkuvaan kuuluu leikkauspotilaiden valmistelu, potilaiden kuljetus leikkaussaliin ja takaisin osastolle sekä heistä huolehtiminen niin kauan, kunnes he kotiutuvat tai lähtevät jatkohoitoon.

”Olen tyytyväinen työhöni. Tähtään ortopedian ja traumatologian akuuttipuolelle, mutta sinne en näin vastavalmistuneena vielä pääse. Nyt saan lisää kokemusta ja oppia ja lisäksi olen jo saanut jalkani ovenväliin.”

Työelämä on maistunut. Opittujen taitojen ja tietojen soveltaminen käytäntöön tuntuu hyvältä – opiskelu ei mennyt hukkaan.

Hanna kokee saaneensa Saimaan ammattikorkeakoulusta hyvät eväät työelämään.

”Opintojen aikana saa monipuolisen kuvan sairaanhoidon eri osa-alueista ja valmiuksia siihen, mihin suuntaan omaa uraansa haluaa viedä.”

Hän pitää hyvänä Saimaan ammattikorkeakoulun joustavaa kurssitarjontaa. Kursseja pystyi suorittamaan oman aikataulunsa mukaisesti, mikä mahdollisti Hannankin nopean valmistumisen. Opetukseen sisältyy sekä teoriaa että käytäntöä. Käytännön taitoja hiottiin esimerkiksi simulaatioharjoituksissa.

”On erittäin tärkeää, että toimenpiteitä on saanut harjoitella pari-kolme kertaa esimerkiksi ennen harjoitteluun menoa. Simulaatio-opetusta voisi olla enemmänkin”, Hanna pohtii.

Kokonaisuudessaan vuodet Saimaan ammattikorkeakoulussa jättivät hänelle hyvät muistot. Hän kehottaa hakemaan sairaanhoitajaksi rohkeasti, jos ala yhtään tuntuu kiinnostavalta.

”Sairaanhoito tarjoaa niin laajat mahdollisuudet ja monenlaisia eri uravaihtoehtoja esimerkiksi akuuttisairaanhoidosta vanhuspuolelle tai mielenterveystyöhön. Lisäksi Saimaan ammattikorkeakouluun kuuluvat nämä pienten koulujen edut: opiskelijat tuntevat toisensa ja opettajat ja paljon tehdään yhdessä.”

Hae opiskelemaan yhteishaussa 4.–18.9.2019! Lisätietoja sosiaali- ja terveysalan koulutuksista ja hakemisesta löydät SAIMIAn hakusivuilta: päiväopiskelu | monimuoto-opiskelu

Pin It