Emma Liukka ihastui nykyiseen työnantajaansa heti opiskelujen alussa. Hotelli- ja ravintola-alan uudet opiskelijat tutustuivat lähiseudun matkailuyrityksiin, ja yksi tutustumiskohde oli Lappeenrannassa sijaitseva Holiday Club Saimaa.

Tänne haluan töihin, Emma ajatteli, ja kävi tuumasta toimeen. Hän suoritti ensimmäisen perusharjoittelunsa Holiday Club Saimaassa ja sai sen jälkeen samasta paikasta työpaikan.

”Työskentelin osa-aikaisena koko opiskeluajan”, Emma kertoo.

”Se oli tietysti tavallaan raskasta mutta kyllä koko vaivan arvoista. Kun on työelämässä samalla kun opiskelee, oppimaansa pystyy soveltamaan koko ajan käytäntöön. Lisäksi työnsaanti olisi valmistumisen jälkeen ollut varmasti hankalampaa ilman opiskeluajan työpaikkaa.”

Emma valmistui restonomiksi vuonna 2015 ja on siitä lähtien työskennellyt Holiday Club Saimaassa täysipäiväisesti. Työnkuva on vuosien varrella muuttunut, kun karttuva työkokemus on tuonut mukanaan lisää vastuuta.

”Aivan alun perin aloitin harrastepuolen vastaanotosta. Sen jälkeen työskentelin muun muassa golf-klubilla ja hotellin vastaanotossa. Nyt olen hoito-osaston vuoropäällikkö, minkä lisäksi vastaan koko kohteen internetsivuista.”

Työelämä on opettanut paljon, mutta myös opiskeluista tuttuja asioita on päässyt soveltamaan työnteossa.

”Esimerkiksi laskutus ja budjetointi ovat sellaisia asioita, joiden tekeminen on paljon helpompaa, kun niitä on opinnoissakin harjoitellut. Myös kaikki kansainvälisyyteen liittyvä oppi, esimerkiksi kielet ja tietämys eri maiden kulttuurieroista on ollut tärkeää.”

Pin It