Niko Nurminen on aina viihtynyt rakennustyömailla. Insinööriopintojensa ensimmäisenä kesänä Niko suoritti opintoihin kuuluvan harjoittelun työmaalla, ja sille tielle hän jäi.

Hän valmistui Saimaan ammattikorkeakoulusta insinööriksi tammikuussa 2016. Sen jälkeen hän on tarkoituksella hakeutunut työskentelemään rakennustuotannon työmaatehtäviin.

”Ensimmäinen työpaikkani oli pienehkössä insinööritoimistossa Lappeenrannassa. Työskentelin siellä osa-aikaisesti jo opiskelujen aikana, joten pääsin sitä kautta kiinni suoraan työelämään.”

Niko on edennyt urallaan määrätietoisesti. Tällä hetkellä hän työskentelee työnjohtajana YIT Rakennus Oy:ssä.

”Työnkuvaani kuuluu rakennushankkeen työvaiheiden organisointi työmaalla. Huolehdin myös siitä, että työt tehdään suunnitelmien ja määräysten mukaan ja turvallisesti”, Niko kertoo.

Hän viihtyy työssään erinomaisesti. Jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita ja päivät ovat mielenkiintoisia.

”Olen itselleni sopivalla alalla. Kaiken kaikkiaan mielestäni on tärkeintä löytää sellainen ala, joka itseä kiinnostaa aidosti. Silloin opiskelusta ja työnteosta nauttii oikeasti ja esimerkiksi opinnoista saa paljon enemmän irti.”

Niko viihtyi myös opiskellessaan: Saimaan ammattikorkeakoulun Skinnarilan kampus on viihtyisä ja myös Lappeenranta oli opiskelijalle sopiva kaupunki.

”Lappeenranta tarjoaa hyvin vastapainoa opiskelulle ja ainakin itse viihdyin erinomaisesti. Myös opiskelu itsessään oli mukavaa. Skinnarilan kampuksella on loistava henki ja opetus oli laadukasta. Sain opinnoista hyvät perustaidot ja valmiuden siirtyä työelämään.”

Pin It